Porvoossa saa nyt kokoontua kymmenen – Ulkona raja nousee ensi viikolla 50 henkeen

Vielä on matkaa viime marraskuun rajoituksiin. Kun rokotustehtaaksi muuttuneen Taidetehtaan viimeinen livekonsertti järjestettiin Avanti-salissa, oli paikalla vajaat 200 katsojaa. Arkisto / Samu Karvala

Porvoossa voi 1. kesäkuuta alkaen järjestää sisätiloissa enintään kymmenen hengen ja ulkotiloissa enintään 50 hengen kokoontumisia. Nämä koronarajoitukset ovat avin päätöksen mukaisia ja ovat voimassa 15. kesäkuuta saakka.

Kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää kuluvallakin viikolla eli kuuden henkilön rajasta on luovuttu.

Porvoon kaupunki suosittelee tiedotteessaan, että avin päätöstä noudatetaan myös yksityistilaisuuksien osalta.

– Porvoon kaupunki odottaa valtakunnallista ohjeistusta ennen kuin päätämme muiden rajoitusten purkamisesta, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa tiedotteessa.

Kaupungin johtoryhmä päätti, että Omenamäen palvelukeskuksen kuntosalia tai kokoustiloja ei vielä avata yleisölle. Myös ruokasali pysyy viikonloppuisin kiinni ulkopuolisilta.

– Näitä palveluja on meiltä paljon kysytty ja niiden avaamista toivottu. Mutta koska suurin osa käyttäjistä kuuluu riskiryhmään eikä rokotekattavuus vielä ole riittävä, niin katsomme tilannetta uudelleen kesän kuluessa, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo tiedotteessa.

Lue lisää: Porvoossa katsojia keskimäärin neljä per näytös – miksi Bio Rex ei ole sulkenut elokuvateatteria, vaikka toiminta ei rajoitusten vuoksi ole kannattavaa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut