Porvoon valtuusto linjasi tonttien hinnoittelun periaatteita – valtuustoryhmät huolissaan kylissä pitkään myymättä olevista tonteista

Kylissä on tontteja ja valmiiksi rakennettu infrastruktuuri, mutta niitä pitäisi myös myydä, toteaa kaupunginvaltuusto hyväksymässään ponnessa neuvoksi kaupunginhallitukselle ja kaupunkikehityslautakunnalle. Kuvituskuva. Samu Karvala

Kaupunginvaltuusto hyväksyi äänestyksen jälkeen tonttien luovutushinnat ja yleiset tontinluovutusehdot, joita noudatetaan syyskuun alusta lukien ja ensi vuoden elokuun loppuun.

Jos Toukovuoren rivitalotontteja jaetaan tonttijaolla omakotitonteiksi, päätöksen mukaan noudatetaan näissä AP-asemakaavamerkinnästä huolimatta omakotitonttien luovutushintoja ja luovutusehtoja.

Juha Kittilä esitti, että Hinthaarassa vuodesta 2014 alkaen myynnissä olleiden, osoitteessa Carlanderintie sijaitsevien yhdeksän kiinteähintaisen omakotitalotontin uudeksi hinnaksi asetetaan 20 euroa neliömetriltä esitetyn 30 euron sijaan.

Kaupunginhallituksen esitys voitti sen äänin 33–18. Kittilän esitystä kannattivat valtuutetut Tom Blomqvist, Juha Elo, Jarmo Grönman, Sirpa Hanska, Nea Hjelt, Jamil Jamal, Tuomas Kanervala, Anne Korhonen, Outi Lankia, Hanna Lönnfors, Janne Ranta, Jere Riikonen, Kevin Servin, Björn Sundqvist, Nina Uski, Markku Välimäki ja Oscar Lökfors.

Valtuusto hyväksyi yksimielisesti ponnen, jossa ne ilmaisevat huolensa jo valtuustoryhmien neuvotteluissa esille tuodusta asiasta eli eräiden kylien, kuten Hinthaaran asemakaavatonttien pitkistä myyntiajoista.

– Se ei ole kaupungin kannalta tarkoituksenmukaista, koska muun muassa kallis kunnallistekniikka seisoo käyttämättömänä. Lisäksi väestön kasvutavoitetta näiltä osin ei saavuteta, tai se realisoituu hyvin pitkän ajanjakson kuluessa.

Valtuustoryhmät esittävät yksimielisesti, että kaupunginhallitus ja kaupunkikehityslautakunta jatkossa kiinnittävät asiaan huomioita ja, että tonttien hinnoitteluperusteissa otetaan huomioon niiden vaikutus myyntiaikoihin.

Ryhmien näkemyksen mukaan on tärkeää, että tontit paitsi sijainniltaan myös hinnaltaan ovat houkuttelevat.”

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut