Porvoossa avataan harrastusten rajoituksia – kilpailutoiminta sallitaan kesäkuun alusta, yleisöä saa ottaa

Kilpailutoiminta avataan, yleisöäkin saa ottaa. Kuvituskuva. Toni Degerlund

Porvoon kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista. Kaupungin johtoryhmä linjasi perjantaina 28.5., että aikuisten harrastustoimintaan liittyvä kilpailutoiminta sallitaan ulkona 1. kesäkuuta alkaen terveysturvallisuusmääräykset huomioiden.

Porvoon ilmaantuvuusluku on 31,7 ja on laskenut huomattavasti. Tartuntoja todettiin viime viikolla 7, ja tällä viikolla on todettu toistaiseksi kaksi tartuntaa.

– Porvoo on kolmiportaisella asteikolla mitattuna siirtynyt vaiheeseen kaksi eli leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund toteaa.

Porvoon kaupunki kuitenkin suosittelee, että seniori-ikäiset osallistuisivat toimintaan vasta kun ovat saaneet toisen rokoteannoksensa.

Yleisöä kilpailuihin ja otteluihin voidaan ottaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) koskevien määräysten mukaisesti ja kaupungin terveysturvalliset ohjeet huomioiden.

Toukokuun 17. päivä alkaen ulkoharrastustoiminta on sallittu kaupungin hallinnoimilla alueilla, ja tämä koskee myös yksityisten toimijoiden tuottamaa ulkoharrastustoimintaa.

– On kuitenkin syytä korostaa, että kaikessa toiminnassa on noudatettava terveysturvallisuusohjeita. Toimimalla vastuullisesti voimme ehkäistä koronaviruksen leviämistä, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut