Maailman parhaisiin lukeutuva puolustaja My Kippilä siirtyy Ruotsin mestarin Team Thorengruppenin riveihin

My Kippilä (80) jatkaa Ruotsin liigassa salibandyn uraa ja uusi seura on tämän kauden mestari TTG. SSL

Timo Pasanen

Naisten salibandyn yksi Suomen parhaimmista salibandypelaajista My Kippilä, 24, vaihtaa Ruotsissa seuraa. Porvoolaislähtöinen KAIS Moraa menestyksekkäästi neljä edellistä kautta edustanut Suomen maajoukkuepuolustaja siirtyy uumajalaiseen Team Thorengruppeniin (TTG).

– Tuli vain sellainen tunne neljän Moran kauden jälkeen, että tämä on nähty. Sain viettää uskomattoman hienoja vuosia Morassa, seurassa, joka on ollut minulle rakas, pelaajien kanssa, jotka ovat ystäviäni. Mora on ollut minulle kuin toinen koti. Nyt on kuitenkin aika kääntää seuraava sivu urheilijaurallani ja käytyjen keskustelujen pohjalta tulin vakuuttuneeksi, että paras mahdollinen paikka minulle sen tekemiseen on juuri Uumajassa.

Kevään pudotuspeleissä Mora ja TTG pelasivat välieräsarjan vastakkain, josta TTG eteni Superfinaaliin ja Ruotsin mestaruuteen.

– On tosi mahtavaa päästä hyvin hoidettuun seuraan ja puolustavaan mestarijoukkueeseen. Team Thorengruppen on seurana SSL:ssä uusi, mutta taustalla on vanhan IKSU:n treenauskulttuuri, huippupelaajat ja -olosuhteet. Kaikki nämä yhdessä ovat yhdistelmä, jonka uskon tuottavan hyvän lopputuloksen niin seuralle kuin minullekin. Vielä, kun vuodenvaihteessa TTG:n uusi salibandyhalli valmistuu, niin olosuhteet eivät voisi olla paremmin. Siksi valinta TTG:n suhteen oli lopulta helppo.

– Muuttokuorma lähtee Morasta heti kun maajoukkueleirit on käyty Suomen päässä. Nyt vietän aikaa hetken Porvoossa ja treenaan yksikseni. Olen kyllä onnellinen tästä uudesta siirrosta, todellakin.

Kippilä mainitsee, että Uumajassa pelaavat myös Oona ja Veera Kauppi, joiden kanssa hän on monta vuotta pelannut samassa ketjussa maajoukkueessa.

Aika kääntää seuraava sivu.

My Kippilä

– Voin kertoa, että heidän puolellaan on kivempi pelata kuin heitä vastaan, My naurahtaa.

Kippilä on ollut Ruotsin SSL:ssä ollut kaksi kertaa hopealla ja kaksi kertaa pronssilla. Hän on voittanut tyttöjen MM-kultaa ja hopeaa sekä kahdesti naisten MM-hopeaa ja kerran pronssia. Hänellä on myös salibandyn Suomen mestaruus sekä kaksi Suomen Cupin voittoa, kolme hopeaa ja yksi pronssi.

– Onhan se uskomatonta, että olen pelannut Ruotsissa jo kuusi kautta. Kaksi kertaa on oltu hopealla ja kaksi kertaa pronssilla. Kulta maistuisi kyllä ihan hyvältä.

– Kun yksi maailman parhaimmista pelaajista päättää tulla Team Thorengruppeniin, totta kai olen äärettömän onnellinen. My on osoittanut jo useiden vuosien ajan olevansa yksi koko salibandymaailman kirkkaimmista tähdistä ja TTG:ssä hänellä on mahdollisuus ottaa pelaajakehityksessään vielä yksi askel eteenpäin. Uumajassa meillä on pelkästään hyvin kokemuksia suomalaisista urheilijoista ja nyt meillä on rakentumassa samanlainen salibandyyn. Myssä yhdistyy sekä huippupelaaja, jolla on korkeat tavoitteet, että huippupersoona, joka on joukkuepelaaja ja edelleen motivoitunut kehittämään itseään pelaajana, TTG:n seurajohtaja Jocke Sjöström sanoo iloisena.

My Kippilä

Syntynyt vuonna 1996 Porvoossa.

Vasemmalta laukova puolustaja.

Ruotsalainen salibandylehti Innebandymagazinet on valinnut Kippilän useasti maailman kymmenen parhaan pelaajan joukkoon.

Kasvattiseura Porvoon Salibandyseura.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut