Örnshamnin ja Haikkoontien välisen lähiulkoilureitin kunnostaminen alkaa kesäkuussa Porvoossa – jatkossa reittiä voi käyttää myös talvisin

Örnshamnin ja Haikkoontien välisen reitin kunnostustyöt alkavat. Arkisto/Juha Perämäki

Porvoon kaupunki aloittaa lähiulkoilureitin parannustyöt Örnshamnin ja Haikkoontien välillä. Työt kestävät syksyyn saakka.

Ympäristöministeriö on myöntänyt avustusta Porvoon kansallisen kaupunkipuiston liikkumis- ja virkistysmahdollisuuksien sekä lähiluontoon pääsyn parantamiseksi, kaupunki tiedottaa.

Lähiulkoilureitti johtaa Porvoon Länsirannalta aina Emäsalon Pohjoiskärkeen.

Örnshamnin ja Haikkoontien välillä kunnostetaan vanhaa tietä. Se näkyy jo kuninkaankartastossa 1830-luvulla ja myös vuoden 1950 ilmakuvassa.

Olemassa olevan lähiulkoilureitin kulutuskerrokset parannetaan ja varustetaan valaistuksella. Reitin pituus on 1,5 kilometriä ja reitti varustetaan led-valaisimilla. Örnshamnin kohdalla on jyrkkä käytäväosuus, jota parannetaan rakentamalla uusi loivempi yhteys.

– Kun reitti on kunnostettu, se tulee olemaan ympärivuotisessa kunnossapidossa. Reittiä voi siis käyttää myös talvella. Rakennustöiden aikana jalankulku ja pyöräily ei kuitenkaan ole reitillä aina mahdollista. Silloin on käytettävä alueen katuverkkoa, kertoo viherrakennusmestari Denis Putkinen kaupungin tiedotteessa.

Hankkeen kokonaiskustannus on 130 000 euroa, josta ympäristöministeriö rahoittaa 80 000 euroa kansallisen kaupunkipuiston kehittämisen avustuksella.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut