Kevätjuhliin rauhallisin mielin Porvoossa – kokoontumisiin toivotaan silti harkintaa

Porvoon rauhallinen koronatilanne mahdollistaa maltilliset kevätjuhlat. Kuvituskuva Arkisto/Juha Perämäki

Kevätjuhlia voidaan Porvoossa viettää rauhallisessa koronatilanteessa, Porvoon kaupunki tiedottaa.

Koronavirustaruntojen ilmaantuvuusluku on laskenut huomattavasti ja on nyt 17,8. Tartuntoja todettiin viime viikolla kaksi ja tartunnalle altistui 53 henkilöä. Tartuntojen jäljitys toimii hyvin.

– Tilanne on juuri nyt hyvä, mutta tiedämme, että tilanne voi muuttua nopeasti. On hyvä muistaa, että vaikka rokottaminen etenee Porvoossa hyvin, toisen rokoteannoksen on saanut ainoastaan noin seitsemän prosenttia porvoolaisista. Vasta kaksi rokoteannosta antaa riittävää suojaa myös virusvariantteja kohtaan, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Rauhallinen koronatilanne mahdollistaa sen, että kevätjuhlia voidaan kuitenkin viettää levollisin mielin.

– Monille opiskelijoille kulunut vuosi suurilta osin etäopetuksessa on ollut raskas ja haastava, joten toivotan kaikille koululaisille, ylioppilaille ja vastavalmistuneille tulevana viikonloppuna riemuisaa ja iloista kevätjuhlaa. Samaan aikaan toivon kuitenkin varovaisuutta ja harkintaa juhlintaan ja kokoontumisiin, että meidän tämänhetkinen rauhallinen koronatilanne jatkuisi, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo tiedotteessa.

Porvoon kaupungin johtoryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 1. kesäkuuta, että nuorten alle 20-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuvan harrastustoiminnan ryhmäkokoja voidaan kasvattaa nykyisestä 10 henkilöstä enintään 20 henkilöön terveysturvallisuusohjeet huomioiden.

Myös avoimien varhaiskasvatuspalveluiden perhepuistotoimintaa Familiassa ja Ilonassa laajennetaan siten, että mukaan voidaan ottaa 15 perhettä kerrallaan. Mukaan tulevilta edellytetään ennakkoilmoittatutumista.

Hasselholman uimarannan ja Kokonniemen maauimalan pukukopit avataan 5. kesäkuuta terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Pukukopissa sallittu henkilömäärä suhteutetaan neliömäärään, 6 henkilöä per 25 neliömetriä.

Johtoryhmä totesi myös, että aikuisten, yli 20-vuotiaiden sisäharrastustoiminnan vaiheittaista avaamista valmistellaan, ja asiasta tiedotetaan lisää viimeistään ensi viikolla.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on päättänyt, että itäisen Uudenmaan kunnissa voidaan 2. kesäkuuta alkaen järjestää kokoontumisia sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa ilman henkilömäärärajoitusta.

Mikäli sisätiloissa järjestetään yli kymmenen henkilön ja ulkotiloissa yli 50 hengen tilaisuus, on tilaisuuden järjestelyissä noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut