Koronarokotukset siirtyvät syksyllä Näsiin, rokotustodistuksen voi tulostaa itse

Koronarokotukset siirtyvät syyskuussa Taidetehtaalta Näsin terveysasemalle. Samu Karvala

Koronarokotukset jatkuvat Taidetehtaalla koko kesä ajan, mutta syyskuusta eteen päin rokotukset annetaan Näsin terveysasemalla.

Tehosterokoteaika varataan noin 12 viikon päähän ensimmäisestä rokoteannoksesta, joten ensi viikolla aletaan jo antaa tehosterokotusaikoja syyskuulle Näsin terveysasemalle. Rokotuksia annetaan syyskuusta alkaen iltaisin ja viikonloppuisin.

Jo rokotuksen saaneet voivat tulostaa kansallisen todistuksen koronarokotuksesta. Kaupungin tiedotteen mukaan alkuvaiheessa todistukset eivät kuitenkaan vielä näy kaikille rokotetuille henkilöille. Jos todistuksen tarvitsee välittömästi, mutta sitä ei ole saatavilla Omakannasta, voi rokotustiedot tarkistaa soittamalla terveysaseman numeroon 019 520 4351.

Kansallista todistusta voi käyttää rajanylitystilanteissa vain niissä EU-maissa, jotka hyväksyvät kansallisen todistuksen koronarokotuksista.

Heinäkuussa käyttöön tuleva EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Myös EU:n koronatodistuksen saa Omakannasta.

Porvoon kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että yleisesti matkustamista on yhä syytä välttää, koska koronatilanne on huono useissa maissa.

Lisäksi ennen matkalle lähtöä on tarkistettava huolella kohdemaan koronatilanne ja ennen paluumatkaa Suomen koronatilanne sekä koronaan liittyvä ohjeistus.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut