Syksyllä aloitetaan harrastuskokeilu 14 porvoolaiskoulussa – tarkoitus on mahdollistaa harrastaminen koulupäivän yhteydessä

Tänä keväänä Tolkkisten koulussa ja Eklöfska skolanissa pilotoitu harrastuskokeilu laajenee syksyllä 14 kouluun. Porvoon kaupunki on saanut kokeilun laajentamiseen Opetus- ja kulttuuriministeriöltä noin 100 000 euron avustuksen.

Tulevana lukuvuonna mukana kokeilussa ovat Jokilaakson koulu, Keskuskoulu, Tolkkisten koulu, Eklöfska skolan, Peipon koulu, Kevätkummun koulu, Vårberga skola, Hindhår skola, Grännäs skola, Ilolan koulu, Kvarnbackens skola, Strömborgska skolan, Pääskytien koulu ja Lyceiparkens skola.

– Harrastuskokeilussa harrastaminen tarkoittaa kaikkea lukemisesta ja keskustelemisesta käsillä ja keholla tekemiseen. Tärkeintä on, että harrastus tuo lapselle yhteisöllisyyttä ja kavereita, ja antaa mahdollisuuden uuteen harrastukseen tutustumiseen tai jatkumon kyseisessä harrastuksessa kehittymiseen, sivistystoimen kehittämispäällikkö Minna Öhman kertoo.

Harrastukset voivat olla ennen koulupäivää tai sen jälkeen. Sama harrastusryhmä voi jatkua pitkään, mutta on myös tarkoitus, että lapset pääsevät tutustumaan erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin monimuotokerhoissa.

– Kyseessä on edelleen kehittyvä hanke, jossa toimintamallia hiotaan. Tarkoituksena on mahdollistaa tulevaisuudessa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä kerran viikossa, Öhman tarkentaa.

Myös muissa kouluissa järjestetään entiseen tapaan kerhoja, joissa lapset pääsevät tutustumaan erilaisiin harrastuksiin tai teemoihin.

Etenkin pienten aamukerho on ollut mukava juttu.

Petri Kemppainen

Porvoossa Suomen harrastamisen mallia on pilotoitu Tolkkisissa, jossa tarjolla on ollut muun muassa teatteri-, kuvaamataito, shakki- sekä erilaisten urheilulajien kerhoja ja niihin on viikoittain osallistunut yhteensä yli 200 oppilasta.

– Palaute oppilailta ja vanhemmilta on ollut, että kerhovalikoima on ollut aiempaa monipuolisempi ja etenkin pienten aamukerho on ollut mukava juttu, Tolkkisten koulun rehtori Petri Kemppainen kertoo.

Kaupunki on kevään aikana kerännyt ison joukon toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään harrastuskerhoja koulupäivän yhteyteen. Nyt, kun hankerahoitus on varmistunut, heitä haetaan lisää.

Toimijat voivat olla esimerkiksi kaupungin omia toimijoita, urheiluseuroja, yhdistyksiä, tanssi- tai teatterikouluja, taiteilijoita tai yksityishenkilöitä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut