Postimäen kesään kuuluu kahvikonsertteja ja teatteria – liput vietiin käsistä

Ilolan Postimäellä matot on tomutettu ja museoalue on pian valmis ottamaan kesävieraat vastaan.

Kahvitupa aukeaa lauantaina 12.6. ja samalla pyörähtävät käyntiin historialliset opastukset.

– Kesän mittaan järjestetään paljon käsityökursseja. Kesätaiteilija Maja Collinin opastuksella voi tehdä juhannuskransseja, metallilankatöitä ja keppihevosia. Sepän ulkorakennuksessa pyörii Liisa Kallion ja Tarja Heikkisen yhteisnäyttely, toiminnanjohtaja Marit Björkbacka kertoo.

Kesäkuun 22. päivä ensi-iltansa saa ruotsinkielinen kesäteatteriesitys ”Ett underbart bröllop”. Myynnissä on ollut koronarajoituksista johtuen vain viisikymmentä lippua per esitys ja ne on jo myyty loppuun.

– Lipun menivät saman tien. Ihmiset ovat odottaneet tätä. Esityksissä on käytössä käsidesit ja maskisuositus ja yleisö otetaan ryhmittäin sisään, Björkbacka sanoo.

Esitykset pyörivät kesä-heinäkuussa. Lisää lippuja voi tulla myyntiin, mikäli rajoitukset sen sallivat.

Elo-syyskuussa Postimäen lavalla nähdään Porvoon teatterin Kerro minulle Zorbas. Lipunmyynti on käynnissä.

– Zorbas on ollut meillä mielessä jo monta vuotta. Koin, että nyt on sen aika, ohjaaja Tuovi Putkonen sanoo.

– Käsikirjoitus syntyi helposti. Tämä Zorbas on osa persoonaani – elämänkulkuri ja huijari, jolle mikään ei ole pyhää paitsi hän itse. Kävin läpi Broadway-musikaalit, mutta yksikään ei vastannut taiteellisia himojani. Tutustuin kreikkalaisten musiikin aarteiston, joka oli itselleni täysin tuntematon. Yllättävän moni suomalainen iskelmä on Kreikasta peräisin, oopperalaulaja, näyttelijä ja kirjailija Marko Putkonen kertoo.

Kerro minulle Zorbas -musiikkinäytelmä perustuu Nikos Kazanzakisin romaaniin ja siinä kuullaan monia kreikkalaisia lauluja. Säestyksestä vastaa näyttelijöistä koostettu bändi ja Marko Putkonen itse on opetellut varta vasten mandoliinin soittoa.

Ensi-ilta on 22.8. Esityksiä on yhdeksän. Lippuja on toistaiseksi myynnissä 50 per esitys. Lippuja saa Netticketistä ja Kulttuurikeskus Grandista.

Heinäkuun 25. päivänä vietetään Lastenpäivää. Päivän ohjelma rakentuu vielä, mutta luvassa on ainakin askartelua, taikuri, teatteria, poniratsastusta sekä lettukestit.

Heinäkuun keskiviikoissa puolilta päivin kuultaviin kahvikonsertteihin on vapaa pääsy. Hattujuhliin sen sijaan voi osallistua etukäteen ilmoittautumalla. Niissä nuoret muusikot soittavat sunnuntain iltapäiväkonsertteja. Lippuun kuuluu kakkukahvit.

Luhtiaitassa pyörivä Maja Collinin näyttely esittelee hieman yllättäen itäuusmaalaisia jouluperinteitä. Viileässä aittarakennuksessa soivat kesähelteelläkin joululaulut.

– Joulunäyttelyitä ei ole kovin paljon. Jokainen viettää jouluaan kotona ja se on siinä, Collin perustelee valintaansa.

Aittaan rakennettu joulu kuvaa perinteitä noin vuosilta 1850–1940. Leipäkeko toi onnea, himmeli takasi hyvän sadon. Mutta tiesitkö, että meillä päin oli tapana rakentaa oljista joulu-ukko, ”julbisin”? Ukko istui pöydän päässä ja sille tarjoiltiin aina ensi. Ruotsissa sen kanssa jopa tanssittiin.

Seuraa Postimäen tapahtumia

Katso Postimäen kesän tapahtumakalenteri täältä.

Tapahtumatietoja päivitetään myös Postbacken – Postimäki -Facebook-sivuille.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut