Lähtisitkö venetaksilla saaristoon? – Uusi palvelu tulossa testiin Porvoossa ja Sipoossa

Porvoon saaristossa on lukuisia Äggskärin kaltaisia hienoja paikkoja, joihin pääsee käytännössä vain omalla veneellä. Pilotoitava taksivenepalvelu tuo uusia mahdollisuuksia matkailijoille. Arkisto / Marita Itävuori

Sipoon ja Porvoon saaristoon voi pian tilata kuljetuksen venekyytisovelluksella, naapurikunnat tiedottivat maanantaiaamuna.

Sipoo ja Porvoo testaavat kesäkausina 2021–2022 Boutin venetaksi-tyyppistä palvelua, jonka toivotaan tuovan lisää kävijöitä saariston palveluiden ja luontoelämysten äärelle.

− Bout-palvelun käyttöönotto on iso harppaus kohti saavutettavampaa saaristoa. Venekyydin varaaminen helpottuu ja asukkaat sekä matkailijat, joilla ei ole mahdollisuutta omalla veneellä liikkua vesillä, pääsevät kokemaan merellisiä elämyksiä, Sipoon kunnan elinkeinopäällikkö Elina Duréault sanoo tiedotteessa.

Venekyytien tilaaminen tulee tapahtumaan älypuhelinsovelluksen avulla. Palvelu tuo yhteen kuluttajan ja paikalliset palveluntarjoajat.

Asiakkailta ei vaadita veneilytaitoja tai aikaisempaa kokemusta veneilystä.

Bout edellyttää palveluun liittyviltä kuljettajilta lainvaatimat pätevyydet, joten matkustajat voivat keskittyä matkasta nauttimiseen.

− Pilotoimme palvelua kahden kesäkauden ajan ja toivomme, että vuoden 2022 kesältä saamme käyttökokemuksia myös kansainvälisiltä matkailijoilta, Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen kertoo tiedotteessa.

Mikä?

Bout

Bout on kotimainen yritys, jonka tavoitteena on parantaa saariston saavutettavuutta ja tehdä vesillä liikkumisesta entistä helpompaa.

Venekyydit tilataan helppokäyttöisen sovelluksen avulla.

Palvelu tuo samalla markkinointialustan jo nyt toiminnassa oleville venetaksiyrittäjille.

Palveluun etsitään parhaillaan kiinnostuneita kuljettajia vastaamaan kysyntään. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä captains@bout.fi

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut