Juhlijat tekivät tarpeitaan yksityispihoilla Porvoon Länsirannalla – "He tunkeutuivat pihoille, tulivat portista sisään ja istuivat rappusille"

Juhlijat aiheuttivat pahan sotkun ja valvottivat asukkaita muun muassa tunkeutumalla pihoihin viikonloppuna Porvoon Länsirannalla. Outi Paappanen

Marita itävuori

Yksityispihoihin tunkeutumista, seiniin virtsaamista, ilotuliteiden ampumista, uhoamista, metelöintiä aamuun saakka, rikottu portti, roskattuja puistoalueita ja tuhottuja istutuksia.

Päättäjäisviikonloppu oli tuskainen Porvoon Länsirannan asukkaille. Moni asukas soitti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä hätäkeskukseen, mutta asukkaiden mukaan poliisipartio päivysti Porvoonjoen itärannalla.

– Olemme asuneet täällä kolme vuotta. Viime viikolla juhlijat tunkeutuivat pihoille, tulivat portista sisään ja istuivat rappusille. Sehän on laitonta, toisten pihoja ei kunnioiteta, kuvailee eräs alueen asukas.

– Viikonloppu oli tosi levoton. Ihmisiä oli ainakin toista sataa, asukas kertoi.

– Veneitä päin heitettiin pulloja, erään veneen päälle oli virtsattu.

Asukas lisää, että kaupungissa asuessa jonkinlainen määrä meteliä on ymmärrettävä, mutta viime viikonlopun juhlinta ylitti jonkin rajan. Metelöinti ja häiriköinti olivat jatkuneet sunnuntaiaamuna kuuteen..

Asukkaan mukaan juhlijoiden joukossa oli alaikäisiä, pääosa kuitenkin tuoreita ylioppilaita.

– Tappeluita ei ollut, mutta yhdellä oli nähty puukko.

Kaupungin työntekijät siivosivat Länsirannan alueen jo sunnuntaina. Maanantaina näkyvissä oli enää muutamia roskia, kuten tämä rikottu pullo. Arkisto/Outi Paappanen

– Sellainen uusivuosimeninki. Toivoin, että Suomi ei voita jääkiekon MM-kisoja, että saamme nukkua.

Toisen asukkaan pihaan oli tultu ryyppäämään ja tekemään tarpeita.

– Toistakymmentä henkilöä. Pyysin menemään muualle tarpeilleen.

– Porvoon kaupunki voisi istuttaa pensaita näköesteiksi niin, että tarve mennä toisten pihoihin suojaa hakemaan vähenee. Siltojen kupeissa voisi olla sopivia paikkoja. Tai laittaa pisuaarin tapaisia, kun 90 prosenttia näistä on miehiä. Naapureilla olisi helpompaa, eivätkä istutukset tulisi tallotuiksi.

Länsirannan puistoalueita roskattiin ja istutuksia tuhottiin päättäjäisviikonloppuna. Lukijan kuva

Asukas kertoo, että vielä aamu viiden aikaan hänen pihassaan oli majaillut toistakymmentä ryypiskelijää.

– Taloyhtiöstä soitettiin useita puheluja hätäkeskukseen.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut