Svenska Yle: Porvoon kuntavaaliehdokkaista viidellä on rikostuomio viime vuosilta

Porvoon kuntavaaliehdokkaiden joukossa on ruotsinkielisen Ylen selvityksen mukaan viisi henkilöä, joilla on langetettu rikostuomio vuoden 2017 jälkeen. Samu Karvala

Ruotsinkielinen Yleon selvittänyt itäuusmaalaisten kuntavaaliehdokkaiden rikostuomiot Helsingin ja Uudenmaan käräjäoikeuksista vuosilta 2017–21.

Selvityksen mukaan porvoolaisista kuntavaaliehdokkaista viidellä on niskassaan tuomio. Suurin osa heistä ei ollut kertonut asiasta puolueelle ehdokkaaksi asettuessaan, tosin yhden tuomio on niin tuore, ettei hän olisi voinutkaan.

Tuomituista porvoolaisehdokkaista perussuomalaisia edustaa neljä henkilöä ja vihreitä yksi. Porvoon perussuomalaisten puheenjohtaja Kevin Servin totesi Svenska Ylelle, että kaikilta on aiheesta kysytty ehdokkaaksiottovaiheessa.

Kaksi porvoolaisehdokasta on saanut ehdollisen vankeustuomion, kolme muuta on selvinnyt rötöksistään sakoilla. Vakavimmat rikosnimikkeet ovat törkeä petos ja törkeä rattijuopumus.

Svenska Ylen selvityksessä löytyi lisäksi kolme tuomittua sipoolaisehdokasta ja kaksi ehdokasta pienemmistä kunnista.

Svenska Yle eikä Uusimaa julkaise tuomittujen ehdokkaiden nimiä, koska he eivät ole sellaisessa yhteiskunnallisessa asemassa, että se olisi perusteltua. He kuitenkin hakevat äänestäjiltä mandaattia yhteiskunnalliseen luottamustehtävään.

Puolueiden ehdokkaiden nimilistat vahvistettiin toukokuun alkupuolella, eikä niitä ole sen jälkeen voinut muuttaa.

Kaikkiaan Porvoossa on 317 kuntavaaliehdokasta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut