Jazz-improa, selloa ja poppia eri kielillä,... –  nuoret kesämusiikin lähettiläät musisoivat heinäkuussa eri puolilla Porvoon keskustaa

Sofia kiertää kitaran kanssa ja esittää laajan valikoiman pop-kappaleita eri kielillä. Porvoon kaupunki

Porvoonseudun musiikkiopistossa opiskelevat 16- ja 17-vuotiaat sisarukset Iris ja Erika, 20-vuotias musiikin monitaituri Sofia ja 16-vuotias monilahjakas nuori taiteilija Ukko viihdyttävät tänä kesänä musiikillaan kadun kulkijoita Porvoon kesässä.

Nuoret kesämusiikin lähettiläät liikkuvat kaupungin keskustassa heinäkuun aikana 5.7.–30.7. Paikkoina ovat puistojen ja torien ohella muun muassa vierassatama, Taidetehtaan aukio ja Maarin alue.

Esiintymisille ei ole määritelty tiettyä kellonaikaa ja paikkaa, vaan muusikot kiertävät vapaasti alueilla arkipäivinä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12–16.

Iris ja Erika ovat aina olleet musiikista kiinnostuneita ja soittaneet yhdessä jo yli kymmenen vuotta. Siskokset soittavat klassista musiikkia ja ovat ehtineet myös säveltää omia kappaleita. Kesällä he kiertävät Porvoossa soittiminaan sello ja viulu.

Sofia on lahjakas laulaja, joka hallitsee laajasti eri soittimia. Musiikkiopinnot alkoivat Sofialla jo 8-vuotiaana lapsikuoron kautta ja sieltä Porvoonseudun musiikkiopiston pop ja jazz-linjalle. Nykyään hän opiskelee musiikkiteatteria kokoaikaisesti. Kesällä Sofia kiertää kitaran kanssa ja esittää laajan valikoiman pop-kappaleita eri kielillä.

Ukko on kiinnostunut taiteen eri tyylilajeista; sekä näyttelemisestä että musiikin esittämisestä. Ukon instrumentit ovat piano ja koskettimet. Kesällä hän kiertää erilaisten koskettimien kanssa ja esittää improvisaation ja omien sävellysten kautta jazz, pop ja new-age -tyylistä musiikkia.

Kyseiset nuoret valittiin tämän vuoden kesämusiikin lähettiläiksi Nuorten muusikoiden valinta Kesämusiikkia Porvoossa -projektissa, jonka tarkoitus on tukea nuoria paikallisia soittajia ja täyttää Porvoon äänimaailmaa ja katukuvaa elävällä musiikilla kesällä.

– Hakemuksissa oli monipuolisuutta ja taso oli korkea. Mukaan haki paljon eri ikäisiä nuoria ja edustettuna oli laajasti eri soittimia ja musiikkityylejä. Iloksemme saimme myös todeta, että nuoret olivat projektista hyvin innostuneet, kertoo kulttuurituottaja Thomas Weissman.

Kesämusiikkia Porvoossa -pilottiprojektin järjestävät Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut ja Porvoonseudun musiikkiopisto yhteistyössä Taidetehtaan säätiön kanssa.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut