Kathrin tuli jo kolmatta kertaa Runebergilla Porvooseen – Risteilyaluksella on ollut alkukesästä väljää

M/S J.L. Runeberg toi tiistaina Porvooseen 15 matkustajaa. Kathrin Pfau-Kempf oli yksi heistä ja jo kolmatta kertaa aluksella. Samu Karvala

Samu Karvala

M/S J.L. Runeberg aloitti Helsinki–Porvoo–Helsinki-liikenteen heti äitienpäivän jälkeen, joten meneillään on jo viides risteilyviikko. Tiistai-iltapäivänä perinnealus toi Porvooseen 15 matkustajaa.

– Paras sesonki on vasta edessäpäin. Laivalla on ollut väljää. Saisimme koronaturvallisesti alukseen 100 matkustajaa, paras luku on toistaiseksi ollut 37, kippari Ted Lönnroos laskeskeli.

Helsinkiläiskaverukset Noora Rajavaara ja Nora Eriksson olivat vapaapäivänä päättäneet kokeilla ensi kertaa Porvoon-risteilyä.

– Ei kummempaa ohjelmaa, tavataan yksi kaveri ja mennään jäätelölle, nuoret naiset kertoivat.

Rajavaara ja Eriksson olivat hiukan yllättyneet siitä, kuinka pitkältä merimatka Porvooseen tuntui.

Ensimmäisenä aluksesta nousi kokenut matkaaja, jo kolmatta kertaa Runebergillä Porvooseen tullut saksalainen Kathrin Pfau-Kempf.

Laivan lohikeitto maistui.

– Olen asunut Helsingissä seitsemän vuotta ja käynyt Porvoossa laivalla sekä kuoron että sukulaisten kanssa. Nyt tulin tapaamaan ystävää, Pfau-Kempf sanoi.

Pfau-Kempf kertoi pitävänsä kovasti suomalaisista saaristomaisemista. Myös laivan perinteinen lohikeitto maistui hyvin.

Kippari Lönnroos toivoo, että matkustajamäärissä päästäisiin tänä vuonna vähintään samaan kuin viime kesänä eli puoleen normaalista.

– Sillä selvitään. Helsingissä on laivayrittäjiä, jotka ovat todella pulassa.

Lue lisää: Kesän matkustajamäärä jäi noin puoleen normaalista – 108-vuotiaan J.L. Runebergin moottorinvaihto lykkääntyy

M/S J.L. Runeberg liikennöi Helsinki–Porvoo–Helsinki-väliä kesä–elokuussa viitenä päivänä viikossa. Lisätietoja: msjlruneberg.fi

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut