Vespa-kuskeilla lauantaina kokoontumisajot – pysähtyvät Porvoon jokirannassa matkalla Loviisaan

Jaakko Koskinen kutsuu mukaan vespojen kokoontumisajoon lauantaina. Viime vuonna hän pysähtyi Porvoon kirkonmäellä matkallaan Vantaalta Loviisaan. arkisto/Outi Paappanen

Tanja Kuisma

Vespa Club of Finland järjestää lauantaina 12. kesäkuuta kokoontumisajon, jonka myötä vespakuskit pysähtyvät myös jokirannassa Porvoossa.

Lähtö on Sipoon Gumbostrandin kioskilta kymmeneltä. Kokoontumisajon reitin ovat suunnitelleet Marita Makkonen ja Jaakko Koskinen, joka vespailee kesäisin usein Porvoossa ja Loviisan seudulla.

Reitti kulkee Gumbostrandista Porvoo jokirantaan, Sannaisiin, Ilolan sillalle, Koskenkylän Shellille ja Loviisan torille. Loviisan torilla on grillikioski Fiskala, josta saa ostaa Aarne Westerbergin valmistamat ja maittavat silakkafilé-perunamuusiannokset kevyeen kenttänälkään.

– Ajamme normiliikenteen mukana, ei siis muodostelma-ajoa, ei ole myöskään tarvetta risteyksien sulkemiseen tai muuta sellaista. Jokainen ajaa omaan tahtiin ja kokonaistahtia rytmitetään välipysähdyksin, jotka on merkattu karttaan, ohjeistaa Koskinen.

Kartta löytyy Vespa Club of Finlandin sivuilta. Mukaan voi liittyä kuka vain, kun vain menopelissä riittää potku.

– Ajamme maantienopeutta, joten mukaan ei kannata lähteä 50-kuutioisella Vespa-mopolla.

Osallistuminen on myös maksuton, mutta Koskinen toivoo että mukaan lähtijät ilmoittautuvat hänelle tekstiviestillä numeroon 0500 540 111, sähköpostitse jaakko.koskinen@iki.fi tai Facebookin viestikanavan kautta. Kysymiset voi osoittaa myös hänelle edellä mainituissa kanavissa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut