Länsirannan K-kortteli on lähempänä toteutumista kuin koskaan – paketti pyritään saamaan kokoon kesän jälkeen

Havainnekuva Länsirannan K-korttelista itärannalta katsottuna. Kesko

Jyrki Hämäläinen

Suunnitelmat uuden K-Citymarketin, hotellin ja asuntoja sisältävän K-korttelin rakentamiseksi Taidetehtaan viereen Porvoon Länsirannalle etenevät nyt vahvassa myötätuulessa.

– Se on erittäin aktiivisesti vireillä. Tilanne on positiivisin hankkeen vireillä olon aikana, Keskon aluejohtaja Timo Heikkilä luonnehtii.

Kesko julkisti K-korttelin suunnitelmat vuosi sitten huhtikuussa, mutta koronapandemian vuoksi projekti pantiin myöhemmin jäihin.

Töitä on tehty kuitenkin taustalla kovasti.

– Ajatus oli, että tämä olisi ollut paketissa ennen kesää, mutta siihen ei aivan päästy.

– Toivon, että kesän jälkeen meillä olisi vedenpitävä suunnitelma, jonka jälkeen voitaisiin lähteä toteutusvaiheeseen. Jos kaikki sujuu oikein hyvin, ei ole mahdotonta, ettemmekö voisi hakea rakennuslupaa tämän vuoden puolella, Timo Heikkilä kertoo.

Kesko on ottanut hankkeeseen uuden kumppanin.

Kesko on ottanut nyt mukaan hankkeeseen uuden kumppanin, jonka tehtävä on koota yhteen K-korttelin toteuttamiseen osallistuvat sijoittajat, rakentaja ja toimijat yhdessä Keskon kanssa.

Osana tätä yritetään löytää operaattori hotelliin, jonka toteuttamisen kaupunginvaltuusto on asettanut koko hankkeen toteutumisen ehdoksi. Kaupungin tulokulma asiaan on, että verovaroin pönkitettävän Taidetehtaan kokousliiketoiminta ei lähde kunnolla lentoon ilman vieressä olevaa hotellia.

Kesko yritti viime vuonna kokeilla kepillä jäätä, josko asemakaavan määräyksistä voisi löytyä joustoa hankkeen nopeuttamiseksi.

– Mutta ei löydy, joten täysin kaavan mukaan mennään, Timo Heikkilä sanoo.

Laituriksi nimetyn uuden 7 000 neliömetrin K-Citymarketin ja 3 000 neliömetrin hotellin lisäksi rakennusmassa sisältää noin 3 500 neliömetriä asuntoja, jotka todennäköisesti menisivät nykyisessä markkinatilanteessa kuin kuumille kiville.

Keskon viime vuonna julkistamien tietojen mukaan K-Citymarketin yhteyteen ei tulisi liiketiloja muille yrityksille.

Silloisen arvion mukaan K-kortteli olisi noin 60 miljoonan euron investointi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut