Yksi tartunta lisää Askolassa, ei enempää altistuneita

Vaalijärjestelyjä on mietitty Askolassa uudelleen, että äänestäjät voivat käydä paikalla turvallisesti. Kuvituskuva. Uusimaa/Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

Koronavirustartuntojen määrä samasta ryppäästä kasvoi Askolassa yhdellä tiistain jälkeen. Tartunta on siis todettu nyt yhteensä 14 henkilöllä ja altistuneita on 54 henkilöä.

Hoitotyön johtaja Satu Kanerva kertoo, että tähän mennessä tiedettyjen tartuntojen jäljitys saatiin valmiiksi tiistai-illan aikana.

– Iltaan mennessä altistuneita oli 54 ja keskiviikkoaamuna tuli koronatesteistä yksi uusi tartunta lisää. Altistuneiden määrä ei ole noussut uuden tartunnan johdosta.

Tartunnan saaneiden määrä voi Kanervan mukaan vielä nousta lähipäivien aikana. Osa altistuneista ja karanteenissa olevista on vielä testaamatta.

Hallintojohtaja Tuija Salorannan mukaan kunnan johto seuraa vielä tilannetta, että ilmeneekö uusia tartuntoja lisää.

Kuntavaalit pidetään joka tapauksessa sunnuntaina.

– THL ja Oikeusministeriö ovat jo ennakkoon lähettäneet ohjeet karanteeniin ja eristykseen määrättyjen äänestäjien osalta. Yritetään järjestää sunnuntaina niin, että sisätiloihin päästetään vain muutama henkilö kerrallaan. Odottaminen tapahtuu ulkona.

– Jos on karanteenissa, mutta haluaa tulla äänestää, on syytä ottaa yhteyttä ennalta minuun. He äänestää sitten ulkona poikkeusjärjestelyin. Jo ennakkoäänestyksessä järjestettiin muutaman äänestäminen ulkona toimitettuna äänestyksenä.

– Varsinaisena vaalipäivänä äänestäjän pitää luottaa siihen, että vaaliavustaja vie äänestyslomakkeen uurnaan, koska karanteenissa oleva ei voi tulla sisälle varsinaiseen vaalihuoneeseen, hallintojohtaja toteaa.

Äänestäjien on myös erityisen tarkasti noudatettava THL:n terveysturvallisuusohjeita käsihygieniasta, maskeista ja etäisyyksistä.

Askolan valtuustolla on ensi maanantaina valtuustokautensa viimeinen kokous, joka näillä näkymin pidetään kokonaan etänä Teamsissa.

– Sitä terveydenhuoltoviranomainen suosittelee, että olisimme seuraavat kaksi viikkoa hyvin tiukkana ohjeiden noudattamisessa. Myöskään esimerkiksi lasten harjoituksia ei sen mukaan pidetä kentälläkään, Saloranta lisää.

– Tämä sattui nyt pahaan saumaan. Kaikkien ajatukset ovat jo kesässä, mutta nyt pitää vain sinnitellä kaksi viikkoa. Jos tämä tauti tästä leviää, meidän on pakko tehdä tiukkoja määräyksiä, että saamme sen pysähtymään.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut