Katso kartta: hellepäivän ratoksi valikoima uimarantoja itäiseltä Uudeltamaalta

Polskimaan: Päivä vesipetona vai ehkä sittenkin vain rannalla?

Kesällä pakataan aurinkorasvat ja uikkarit kassiin, napataan viltti kainaloon ja suunnataan rannalle. Itä-Uudellamaalla on valinnanvaraa, joten joskus kannattaa lähteä rantapäivän viettoon lähikuntiin tai katsastaa jokin uusi ranta omalla paikkakunnalla. Myös matkailijat löytävät taatusti mieleisiään uimapaikkoja mukavan retkipäivän viettoon.

Kesälehti kokosi kartalle suosittuja uimapaikkoja ja rannoilta löytyviä aktiviteetteja. On luontopolkuja, pelikenttiä ja grillauspaikkoja. Metsäpalovaroitusten aikaan tulen tekeminen tulipaikoilla on kielletty.

Lähes kaikilla rannoilla on pukusuojat tai -kopit, wc tai käymälä ja laituri. Uimapaikkojen muu varustelu on kirjattu karttaan kunkin kohteen yhteyteen. Kioskit ovat yleensä auki säävarauksella.

Yleisten uimarantojen veden laatua Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Pornaisissa, Porvoossa ja Sipoossa valvoo Porvoon ympäristöterveydenhuolto.

Päivästään voi nauttia myös viltiltään liikahtamatta. Toimitus suosittelee suojautumaan riittävästi auringolta ja kunnioittamaan rantakohtaisia sääntöjä ja muita rannalla olijoita.

Karttaan merkittyjen kohteiden lisäksi paikalliset tietänevät muitakin mukavia uimapaikkoja. Vierailijan kannattaa kuunnella puskaradiota.

Lisätietoja:

uimaan.fi ja kuntien sivut, joissa tarkemmin rantakohtaisista säännöistä, valvonnasta ja mahdollisista hinnoista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut