Kun kaksi öljyä ja vaarallisia kemikaaleja kuljettavaa säiliöalusta törmää Suomenlahdella – Rajavartiolaitoksella on elokuussa kansainvälinen suurharjoitus

Rajavartiolaitoksen merelliset kehitysprojektit tuottavat työkaluja öljy- ja kemikaalitorjuntaoperaatioiden johtamiseen, sekä merellisen harjoitustoiminnan toteuttamiseen ja arviointiin. Rajavartiolaitos

Elokuun lopulla Kotkan kantasatamassa käy vilske. Laiturissa lepää viranomaisaluksia Itämeren kaikilta laidoilta. Käynnissä on silloin suurin Rajavartiolaitoksen johtama meriharjoitus moneen vuoteen.

Kahden päivän ajan viranomaiset harjoittelevat ulkomaisten kollegoidensa kanssa yhteistoimintaa merellisessä suuronnettomuudessa, jossa ympäristövahinkojen torjunta on suuressa roolissa.

Tilanne ei ole helppo, kun kaksi öljyä ja vaarallisia kemikaaleja kuljettavaa säiliöalusta törmää Suomenlahden meriväylällä. Tarvitaan älykästä johtamista, tehokkaaksi havaittuja toimintatapoja ja monialaista asiantuntemusta.

Näihin tarpeisiin pyrkivät vastaamaan Rajavartiolaitoksen kehityshankkeet. Meriturvallisuusyksikön OilArt- ja OilSarEx-projektien kehittämiä toimintaperiaatteita on testattu ja arvioitu eri hallintoyksiköiden kanssa useissa työpajoissa ja harjoituksissa viimeisen kahden vuoden aikana.

Elokuinen Balex Delta on ensimmäinen mittava kansainvälinen harjoitus, jonka suunnittelussa projektit ovat olleet mukana alusta saakka.

Rajavartiolaitoksen merelliset kehityshankkeet pyrkivät tuottamaan hyödyllisiä työkaluja merivartiostojen ja koko laitoksen käyttöön – sekä harjoitustoiminnan, että todellisten tilanteiden varalle.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut