Porvoo avaa nuorisotilat ja harrastustoimintaa – epidemiatilanne siirtyi perustasolle muun itäisen Uudenmaan mukana

Sadesäällä osa kesätoiminnasta, kuten päiväleirit, voi siirtyä nuorisotiloille. Outi Paappanen

Porvoo on siirtynyt muun itäisen Uudenmaan mukana koronaepidemian perustasolle, joten lievennyksiä rajoituksiin on luvassa.

Kaupungin johtoryhmä linjasi perjantaina, että aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa voidaan avata maanantaista alkaen rajoitetusti niin, että aikuisten liikuntaharrastuksia sisätiloissa ei vielä avata. Gammelbackan hyvinvointikeskuksen sisätilat (ei liikuntasali), Alvarinkulma ja Lundintalo avautuvat toiminnalle.

Bänditiloissa voidaan aloittaa harjoittelu ja nuorisotilat voidaan avata. Nuorisotilojen avoin toiminta on kesätauolla, ja nuorisopalvelut järjestää kesätoimintaa pääosin ulkona. Sadesäällä osa kesätoiminnasta, kuten päiväleirit, voi siirtyä nuorisotiloille.

Ulkokenttien pukukoppien käyttörajoitukset poistuvat ja kaupungin uimarantojen suihkuja voi käyttää. Aikuisten liikuntatoimintaa sisätiloissa ei vielä mahdollisteta.

Myös uimahalli pysyy suljettuna, kun uimakoulujen päätyttyä hallissa alkavat huoltotyöt. Koronatilanteen salliessa uimahalli avautuu 26.7.

– Puramme viimeisiä rajoituksia asteittain, että voimme seurata miten tautitilanne kehittyy, ja että se pysyisi hallinnassa. On myös tiloja, joita ei muutenkaan pidetä kesäisin auki huoltotöiden tai henkilökunnan kesälomien takia, tai ne ovat supistetusti auki, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.

Palvelutalojen osalta vierailuajan rajoitus poistuu.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on ilmoittanut valmistelevansa ensi viikolle päätöstä kokoontumisrajoitusten kumoamisesta itäisen Uudenmaan osalta. Porvoon kaupungin johtoryhmä valmistelee uusia linjauksia aikuisten sisätiloissa tapahtuville liikuntaharrastuksille ja tiedottaa niistä AVIn päätöksen jälkeen.

Porvoon kaupungin koronavirustilanne on rauhallinen. Viime viikon ilmaantuvuusluku oli 7,9.

Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän epidemiologisen arvion mukaan koko itäinen Uusimaa on perusvaiheessa.

– Tämä on positiivinen asia, ja tilanne toivon mukaan jatkuu näin, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula sanoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut