Kirkon kesäkonserttisarja jatkuu Versaillesin kullalla

Tuohi-musiikkiyhtyeen muodostavat viulisti Kirsti Apajalahti, sellisti Pieta Mattila ja luutisti-teorbisti-kitaristi Kaisamaija Uljas. Versaillesin kultaa -ohjelmassa Tuohen mukana soittavat myös viulisti Anna Pohjola ja cembalisti Laura Vihreäpuu. Jaakko Uljas, Chris-Tomas Konieczny

Musiikkiyhtye Tuohi esiintyy Porvoon tuomiokirkossa torstaina 17.6., kun tuomiokirkon kesäkonserttisarja saa jatkoa.Esitys alkaa kello 19.

Tuohi on kolmen vanhan musiikin ammattilaisen, viulisti Kirsti Apajalahden, sellisti Pieta Mattilan ja luutisti-teorbisti-kitaristi Kaisamaija Uljaksen vuonna 2018 muodostama yhtye, joka keskittyy ensisijaisesti 1600-luvun ja 1700-luvun alun virtuoosisen soitinmusiikin esittämiseen autenttisilla instrumenteilla ja jousilla.

Versaillesin kultaa -ohjelmassa Tuohen mukana soittavat myös viulisti Anna Pohjola ja cembalisti Laura Vihreäpuu. Konserttiohjelma koostuu neljän ranskalaisen säveltäjän, Jean-Baptiste Lullyn (1632–1687), Jean-Féry Rebelin (1666–1747), Élisabeth Jacquet de la Guerren (1665-1729) ja François Couperinin (1668-1733) triosonaateista.

Italialaissyntyisen Jean-Baptiste Lullyn triosonaatit edustavat ranskalaista barokkimusiikkia tyylipuhtaimmillaan, kun taas Couperinin, Rebelin ja etenkin Jacquet de la Guerren sonaatit esittelevät kuulijalle vaikutteita myös italialaisesta sonaattityylistä.

Kaikkien neljän säveltäjän tukijana toimi Aurinkokuningas, Ludwig XIV, jonka hovissa työskenteli useita ajan suurimpia säveltäjänimiä.

Jacquet de la Guerre kuuluu myös hovin harvoihin naispuolisiin muusikkoihin ja ylipäänsä aikansa harvoihin naispuolisiin ammattisäveltäjiin. de la Guerre on jäänyt musiikinhistoriassa usein miespuolisten kollegojensa varjoon, eikä hänen teoksiaan ole otettu niin sanottuun klassisen musiikin kaanoniin, vaikka hänen sävellystyylinsä erottuu muista Aurinkokuninkaan hovissa palvelleista säveltäjistä.

Konsertteihin on vapaa pääsy ja ohjelma maksaa viisi euroa. Tuomiokirkkoon voidaan ottaa 150 henkilöä.

Konsertin voi myös katsoa striimattuna.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut