"Kyllä minä nautin!" – rokki ja kesävalssit piristivät päivää Hongaksen palvelutalossa

Lähihoitaja Tiina Fellman tanssitti Sirkka Niemistä musiikin tahtiin. Outi Paappanen

Outi Paappanen

Hongaksen palvelutalon pihalla nautittiin maanantaina musiikista kauniissa auringonpaisteessa. Pekka Laukkarinen sekä pallomekkoihin pukeutuneet Satu Pursiainen ja Irja Kuisma Limonaatia ry:stä soittivat ikivihreitä hyvän mielen lauluja suomeksi ja ruotsiksi.

– Ihmiset ovat olleet sisällä koko talven. Nyt he pääsevät nauttimaan musiikista ulkoilmassa. Konserteissamme olemme nähneet, miten ystävykset ovat tavanneet pitkästä aikaa toisiaan edes tietämättä, että he asuvat samassa talossa, artistit kertoivat.

– On ihana nähdä, miten nuoruuden laulujen sanat tulevat ulkoa, vaikka muuten ei muistaisi paljoa. On koskettavaa tajuta musiikin merkitys, Laukkarinen sanoo.

Laulukimara lähti käyntiin valssilla. Sitä seurasivat "Satumaatango" ja Kinnusten sisarusten klassikkokappale "Pojat". Välillä seilattiin Ahvenanmaalle kappaleella "Vem kan segla förutan vind?" ja Pirkanmaalle maakuntalaulun merkeissä – "Kesäpäivä Kangasalla". Konsertin loppupuolella rokattiin Bill Haleyn "See you later alligator" -kappaleen tahdissa.

Erityisesti valssit ja keinuvat kesäkappaleet saivat eloa yleisöön. Lähihoitaja Tiina Fellman tarttui pyörätuolissa istuvaa Sirkka Niemistä käsistä ja tanssitti tätä musiikin tahtiin. Maj-Lis Wickholm nousi tuolistaan ja tanssahteli terassilla.

– Voi, se oli ihanaa, Wikholm totesi konsertin päätyttyä, kun asukkaille katettiin kahveja.

– Minun mielestä he olivat kerta kaikkiaan ihania. Konsertti olisi saanut jatkua vielä ja he saisivat tulla uudestaan. Kyllä minä nautin tämmöisestä. Tällaisia musiikkitapahtumia saisi kyllä olla, Wickholm sanoi.

Lisää musiikkia on luvassa viimeistään heinäkuussa, kun oopperalaulaja Marion Melnik saapuu esiintymään Hongaksen palvelutalon asukkaille.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut