A-yhtiöt ottamassa käyttöön henkilöstön tulospalkkiot – "Maksatuksen edellytyksenä on ylijäämäinen talous"

Porvoon kaupungin omistamassa vuokra-asuntokonsernissa on valmisteltu pitkään henkilöstön tulospalkkioiden käyttöönottoa. Kuvituskuva. Jyrki Hämäläinen

Porvoon vuokratalokonserni A-yhtiöiden johto haluaa alkaa palkita henkilöstöään tuloksellisesta työstä. Yhtiön tiedotteen mukaan A-yhtiöiden henkilöstöllä on pian mahdollisuus normaalin palkan lisäksi maksettavaan vuosipalkkioon, mikäli Porvoon kaupunginhallitus hyväksyy mallin käyttöönoton.

Palkkion suuruus määräytyy sen mukaan, kuinka hyvin työntekijä asetettuihin tavoitteisiin yltää. Alle keskitason tuloksista palkkiota ei maksettaisi.

– Maksatuksen edellytyksenä on, että yhtiön talous on ylijäämäinen, eli yhtiön tulos kuluneelta vuodelta on positiivinen. Tulospalkkiolle ei myöskään varata erikseen budjetista määrärahoja, A-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Marko Piirainen sanoo tiedotteessa.

Yhtiön johto kiittää henkilöstön tehneen pitkäjänteistä ja tuloksellista kiinteistöjen rakennuttamis-, ylläpito- ja vuokraustoimintaa usean vuoden ajan peräkkäin. A-yhtiöiden mukaan pohja palkkioelementin käyttöönottamiseksi on vakaa.

– Tulospalkitsemisen avulla A-yhtiöt tekee vaikuttavaa ja strategista henkilöstön johtamista, yhtiöiden hallituksen varapuheenjohtaja Anders Rosengren sanoo tiedotteessa.

Tulospalkkiomallin käyttöönottoa on valmisteltu vuosien ajan. Yhtiön mukaan sellainen on käytössä useissa vuokrataloyhtiöissä ja julkisissa organisaatioissa.

– Henkilöstölle tulospalkkio on osoitus siitä, että A-yhtiöt arvostaa henkilöstöään ja haluaa palkita hyvin tehdystä työstä, A-Lukaalin luottamushenkilö, kiinteistönhoitaja Kati Vainio sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut