Yrityspalkinnon saanut Järvileasing investoi uusiin toimitiloihin Porvoon keskustassa

Hallituksen puheenjohtaja Petri Järvi (vas.), toimitusjohtaja Markku Peltoniemi ja edessä päätteen äärellä viestintäkoordinaattori Sarita Meriö tekevät nyt työtään Porvoon ytimessä Danske Bankin ja Kiinteistömaailman entisissä tiloissa. Jyrki Hämäläinen

Jyrki Hämäläinen

Porvoon ydinkeskusta ei pelkästään tyhjene, vaan kiertokulkua on toiseenkin suuntaan. Konttorinsa lopettaneen Danske Bankin ja toisaalle siirtyneen Kiinteistömaailman tiloihin Piispankadulle on muuttanut porvoolainen leasingyritys Järvileasing, joka on remontoinut noin 470 neliötä tilaa omiin tarpeisiinsa sopiviksi.

Pankkiaikojen peruina konttorin hauska yksityiskohta ovat kahdeksi tilaksi jaettu kassaholvi ja niiden kaksi valtavankokoista ovea, joiden taakse on remontoitu taatusti turvalliset kokous- ja koulutustilat.

Viisi vuotta sitten perustettu Järvileasing on toiminut tähän saakka Porvoon Tarmolassa. Kauppakamariyksikön Itä-Uudenmaan yrityspalkinnolla 2021 juuri palkitsema yhtiö (UM 13.5.21) kuuluu Porvoon voimakkaimmin kasvaneisiin yrityksiin.

– Vanhat tilat jäivät auttamattomasti pieniksi. Uusi konttori vahvistaa yhtiön brändiä ja mahdollistaa toiminnan kasvattamisen seuraavien kahden–kolmen vuoden aikana, konsernin emon Autotalo Järven hallituksen puheenjohtaja Petri Järvi ja toimitusjohtaja Pasi Järvi kertovat.

Järvileasing työllistää nyt 29 henkeä, joista noin 15 Porvoossa ja loput 11 muilla paikkakunnilla. Ensi vuoden loppuun mennessä henkilöstön arvioidaan kasvavan merkittävästi toiminnan laajentuessa muun muassa pääkaupunkiseudulle.

Järvileasing teki ison toimitilainvestoinnin, vaikka yhtiössä satsataan digitaaliseen toiminnanohjaukseen, ja monissa yrityksissä mietitään etätyönteon roolia koronan jälkeen.

Petri Järven mukaan Järvileasingissä on havaittu, että etätyö toimii tiettyyn rajaan asti, mutta se ei ole pysyvä ratkaisu.

– Fyysinen läsnäolo on tärkeää, sillä prosessit vaativat taakseen ihmiset. Ne etenevät sujuvammin ja vastauksia saadaan nopeammin. Kun kasvamme ja rekrytoimme uusia ihmisiä, asiat opitaan tekemään paremmin yhdessä tiiminä, kun olemme samojen seinien sisäpuolella.

Järvileasing toimittaa henkilö- ja pakettiautojen lisäksi lähes kaikkia muitakin asiakkaiden tarvitsemia koneita ja laitteita sähköpyöristä kaivinkoneisiin ja ICT-ratkaisuista erilaisiin liikunta-alan ratkaisuihin. Asiakkaiden käytössä on noin 2 500 Järvileasingin toimittamaa autoa ja konetta. Autojen osuus on noin 80 prosenttia.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 53 miljoonaa euroa, ja sen arvioidaan nousevan tänä vuonna 68 miljoonaan.

Järvileasingin pääomistajat Pasi ja Petri Järvi vähensivät omistustaan yrityksestä tarjoamalla henkilökunnalle tietyin kriteerin mahdollisuutta merkitä yhtiön osakkeita. Ne merkittiin 100-prosenttisesti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut