Hävikkiruoan jakelua aletaan kehittää Porvoossa usean tahon yhteistyönä

Hävikkiruoan jakelua kehitetään Porvoossa. Ratkaisua haetaan muun muassa logistiikkaan ja säilytykseen. Arkisto/Marika Lumme

Hävikkiruuan jakelun säilytys- ja kuljetus- ja varastointiongelmat aiotaan ratkaista laajalla yhteistyöllä Porvoossa.

Porvoon kaupunki, Porvoon suomalainen seurakunta ja Samaria rf ovat valmistelleet ruoka-aputoiminnan kehittämistä tukevia toimenpiteitä yhteistyössä Porvoossa hävikkiruoan jakamiseen osallistuneiden vapaaehtoistoimijoiden kanssa, Porvoon kaupunki tiedottaa.

Jakelua voitaisiin tehostaa merkittävästi hoitamalla hävikkiruoan kuljetus ja varastointi keskitetysti. Tätä varten tarvitaan kuitenkin uusia kylmä- ja pakastuslaitteita sekä ruoan purku- ja lastaustoimintaa helpottava pinoamisvaunu. Varsinainen ruoanjakelu voisi edelleen toimia verkostomaisesti niin, että vapaaehtoistoimijat voivat jakaa ruokaa itsenäisesti omissa toimipisteissään.

– Porvoon kaupunginhallitus käsittelee 21. kesäkuuta koronasta johtuvan oppimisen ja hyvinvoinnin tukemisen toimenpideohjelmaa. Esitämme kaupunginhallitukselle, että Porvoon kaupunki varaa osana ohjelmaa 40 000 euron määrärahan hävikkiruoan logistiikan kehittämiseen eli tarvittavien kylmälaitteiden ja pinoamisvaunun hankintaan, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kertoo tiedotteessa.

Kaupunki haluaa tukea vapaaehtoisten toimijoiden verkostoa, joka toimii vähävaraisten hyväksi.

Lisäksi pitää vielä löytää uudet vuokratilat Porvoon Lähimmäistyön ruokajakelulle. Porvoon Lähimmäistyö tarvitsee ruokajakelua varten noin 250–300 neliön suuruisen tilan.

Hävikkiruoan jakeluun on viime vuosina osallistunut Porvoossa useampi eri toimija, ja hävikkiruokaa on saatu kauppojen lisäksi suoraan muun muassa elintarviketeollisuudelta. Näkyvintä ruoanjakotyötä on tehnyt Lähimmäistyö ry, ja tämän lisäksi jakelussa ovat olleet mukana Samaria rf, Tatsi ry, Vanhamoision Yhteiskristillinen keskus ry, Porvoon seudun työnhakijat ry, Taivas on auki ry ja Porvoon kaupungin Tarmolan työpaja.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut