Bergvik-Forsander Ylva Holländerin taiteilijavieraana kesällä 2021

Viime vuoden kutsuttuna taiteilijana Galleria Kadussa Ylva Holländerin (taustalla) kanssa taiteili Elina Sarlin. Laura Heino

Porvoolainen Galleria Katu tekee kesällä 2021 yhteistyötä Pro Artibus-säätiön kanssa. Säätiö on yhdessä gallerian perustajan, kuvataiteilija Ylva Holländerin kanssa kutsunut kuvataiteilija Annika Bergvik-Forsanderin galleriaan.

Bergvik-Forsander on yhdessä Holländerin kanssa antanut uuden hahmon Vanhan kaupungin lähellä olevalle jalankulkijoiden alikäytävälle. Väri ja orgaaniset muodot yhdistävät näitä kahta taiteilijaa. He ovat tehneet vapaasti yhteistyötä ja luoneet väreillä vuoropuhelun ajassa ja tilassa.

Holländer jatkaa samaan aikaan omaa prosessiaan, jossa sama maalaus muuttuu vuosi vuodelta, kun alkuperäisen maalauksen päälle tulee uusia värejä, kuvioita ja muotoja. Nyt on menossa neljäs vuosi, ja eri elementit muodostavat yhä rytmillisemmän kollaasin värien vaikutuksesta.

Galleria eroaa muista taidegallerioista siinä, että sillä on vain kaksi seinää, mutta se vaikuttaa kuitenkin omalta rajatulta tilalta. Kyseessä ei ole perinteinen seinämaalaus, vaan Galleria Katu tekee ajankohtaisen taiteen näkyväksi julkisessa kaupunkitilassa. Galleria-hankkeen takana on halu kohdata suurempi yleisö.

– Se ottaa myös kantaa siihen, kuinka kaupunkiympäristöämme voitaisiin tehdä viihtyisämmäksi. Taide ja sen sisältö, väri ja muoto, voivat muuttaa paikat, joita ei muuten pidetä mielenkiintoisina, Holländer sanoo.

Holländer teki 2018 aloitteen Galleria Kadusta. Katugalleriaksi. Ensimmäisenä toimintavuotena kutsuttuna taiteilijana toimi Jaakko Rönkkö, vuonna 2019 Sirkka Tapio ja viime vuonna Elina Sarlin. Yhteistyössä on mukana myös Porvoon kaupungin kuntatekniikka.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut