Hoitohenkilöstöstä on huutava pula – Porvoon sairaalan toimintaa joudutaan supistamaan kesäksi, koska työntekijöitä ei ole

Porvoon sairaalan toimintoja supistetaan kesäksi. Kesänuha ei ole nyt riittävä syy hakeutua päivystykseen. Outi Paappanen

Porvoon sairaalan toimintoja on jouduttu supistamaan, koska hoitohenkilökunnan sijaisten saatavuus on heikentynyt koko HUS-alueella. Lisäksi koronavirusepidemia on vaikuttanut terveydenhuollon toimintaan.

Supistettu toiminta alkaa maanantaina 21. kesäkuuta ja jatkuu 22. elokuuta asti.

Kiireellistä hoitoa tarvitsevien palvelut asetetaan kesän aikana etusijalle, mutta vähemmän kiireellisten potilaiden odotusajat sairaalan päivystyksessä saattavat olla merkittävästi pidempiä. Porvoon sairaala tiedottaa pitävänsä tämän vuoksi erittäin tärkeänä, että päivystykseen ohjautuisi nyt vain päivystyksellistä arviota vaativia potilaita.

Porvoon sairaalan päivystyksessä hoidetaan ainoastaan välitöntä hoitoa vaativia sairauksia. Tarkempi hoidon tarpeen arvio tehdään päivystykseen saapuessa ja on mahdollista, että tässä vaiheessa hoito ohjataan omalle terveysasemalle.

Ennen päivystykseen hakeutumista on soitettava Päivystysavun numeroon 116 117, josta saa myös apua hoidon kiireellisyyden arviointiin. Jos kyseessä on kuitenkin selkeä hätätilanne kuten tajuttomuus, kouristelu, akuutit halvausoireet, voimakas rintakipu ja akuutti hengenahdistus, on soitettava heti hätänumeroon 112.

Kiireellistä hoitoa annetaan terveyskeskusten kiirevastaanotoilla niiden aukioloaikoina. Porvoon sairaalan päivystys vastaa ensisijaisesti niiden potilaiden hoidosta, joiden vaiva ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut