Askolan kirkkoherra Antti Kupiainen sai rovastin arvonimen

Askolan seurakunnan kirkkoherra Antti Kupiaiselle on myönnetty rovastin arvonimi. Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo myönsi arvonimen kahdelletoista merkillepantavan uran tehneelle papille.

– Olin todella yllättynyt ja otettu nimityksestä. Rovastin arvonimi on arvostettu kirkon piirissä. Viranhoitoon se ei kuitenkaan vaikuta ja jatkan Askolan kirkkoherran tehtävissä entiseen malliin. Allekirjoitukseen pitää muistaa tehdä lisäys, Kupiainen sanoo.

Perinteisesti piispa yksin päättää rovastinimitykset, eikä perustelujen perään ole Kupiaisen mukaan ollut tapana kysellä. Yleisen perustelun mukaan piispa voi myöntää rovastin arvonimen kirkollisessa työssä erityisesti ansioituneelle papille.

Antti Kupiainen on työskennellyt Askolan seurakunnassa kymmenen vuotta, josta viimeiset kuusi vuotta kirkkoherrana. Hänen edeltäjällään, Päivi Erkkilällä, oli myös rovastin arvonimi.

– Tämä on tunnustus siitä, että jotain on tehty oikein. Pappi on kuitenkin aina osa yhteisöään, joten kiitos kuuluu myös Askolan seurakunnalle.

Rovastin arvonimen saaneiden joukossa on myös Pornaisten seurakunnan kirkkoherra Kari Tuovinen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut