Porvooseen aiotaan pystyttää muumiaiheinen patsas torille – tekijäksi lentokentällä olevien muumihahmojen kuvanveistäjä

Millainen muumipatsas mahtaa Porvoon kauppatorille tulla? Hamarinrannassa oli tammikuussa tällainen lumiveistos, joka oli Timo Koiviston ja Paula Saulaman käsialaa. arkisto/Samu Karvala

Porvoon kaupunki aikoo pystyttää muumiaiheisen patsaan torille houkuttelemaan matkailijoita liikkumaan laajemmin Porvoon keskustan alueella ja asioimaan myös torin ympärillä sijaitsevissa liikkeissä.

Patsaan toteuttamisesta on neuvoteltu Moomin Characters Oy:n kanssa. Patsaan toteuttaisi kuvanveistäjä Pauli Partanen, joka on valmistanut muun muassa lentokentällä olevat muumihahmot. Toteuttamiskustannukset olisivat alustavasti 50 000 euroa. Muumipatsasta on ehdottanut porvoolainen Klaus Suhonen.

Kaupunginhallitus käsittelee patsashanketta maanantaina muiden elinkeinoelämän tukitoimenpiteiden joukossa. Ne aiotaan suunnitella ja toteuttaa tänä vuonna käyttämättä jääneellä 90 000 euron määrärahalla.

Muumipatsas -hanke ja toinen, Ideatonnilla yhteistä hyvää -kampanja, on esitelty Porvoon yrittäjien ja kaupungin yhteisessä työryhmässä ja ne ovat saaneet yhteistyöryhmän tuen.

− Muumipatsas tuo torille lisää kävijävirtoja torin ympärillä sijaitsevien yritysten äärelle ja ideatonnin kautta elvytykseen suunnatut varat päätyvät porvoolaisille toimijoille, kertoo Porvoon Yrittäjien puheenjohtaja Patrik Björkman.

Porvoossa on tämän vuoden budjetissa varattu 170 000 euron määräraha paikallisen elinkeinoelämän tukemiseen koronan ja rakennemuutoksen aiheuttamien haasteiden vuoksi. Määräraha ei ole tarkoitettu suoriin yritystukiin, vaan näiltä osin tukeudutaan kansallisiin järjestelmiin.

Elinkeinoelämän tukemiseen varattua määrärahaa esitetään tässä vaiheessa käytettävän patsaan ohella Ideatonnilla yhteistä hyvää -kampanjan käynnistämiseen, jolla on tarkoitus vaikuttaa paikalliseen kuluttamiseen ja asukkaiden hyvinvointiin.

Kampanja avaisi porvoolaisille yksityishenkilöille ja yhdistyksille mahdollisuuden hakea 1 000 euron rahoitusta tapahtumiin tai tempauksiin palkattavia paikallisia esiintyjiä tai palveluita varten. Hakemuksen ehtoina on, että tuote tai palvelu on hankittava porvoolaiselta toimijalta ja että idea ilahduttaa mahdollisimman montaa porvoolaista.

Ideatonnilla yhteistä hyvää -kampanjaan esitetään käytettävän 30 000 euroa kokonaisuudessaan varatusta 170 000 euron määrärahasta.

− Kaupunkilaiset pääsisivät ehdottamaan ideoitaan 1.7.–15.8.2021 välisenä aikana, jonka jälkeen ideat valittaisiin toteutettavaksi loppuvuoden 2021 aikana. Ehdottajana voisi toimia porvoolainen yksityishenkilö tai yhdistys. Toteutettavat ideat valitsisivat kaupungin johdosta ja työntekijöistä koottu raati, apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut