Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Roni Collin: Piirlahdessa ei ole tehty mitään luvatta – ”Kyläaktiivit ovat menneet liian pitkälle”

Porvoolainen yrittäjä Roni Collin kiistää jyrkästi piirlahtelaisten kyläaktiivien väitteet, että hänen omistamillaan mailla olisi tehty luvattomia rakennustöitä (UM 11.6). Collin suunnittelee 6,2 hehtaarin suuruiseen Näseudden-nimiseen niemenkärkeen pienimuotoista mökkikylää luontomatkailijoille.

– Alueella tehdyt rakennustyöt eli infra ja ensimmäinen rakennus on tehty pilkulleen voimassa olevan ranta-asemakaavan ja kauan sitten myönnettyjen rakennuslupien mukaisesti. Mitään tulevaan mökkikylään liittyvää ei ole tehty, Collin korostaa.

Collin sai vuonna 2018 Ely-keskukselta luvan raivata polku rantaan samassa yhteydessä, kun osa alueesta suojeltiin.

– Polku on täsmälleen siinä paikassa, johon lupa myönnettiin. Elyn ylitarkastaja vahvisti sähköpostitse, että tämä on mahdollista, ja että jalopuita ei pitäisi kaataa. Yhtäkään lehmusta ei ole kaadettu.

Collinin mukaan esitetyt väitteet liikennehaitoista ovat yliampuvia.

– Sinne on tulossa kahdeksan mökkiä, joita vuokrataan. En usko, että näin pienimuotoinen toiminta ruuhkauttaa Piirlahdentietä.

Yhtäkään lehmusta ei ole kaadettu.

Roni Collin

Kyläaktiivit ilmoittivat aiemmin (UM 6.5.) pyrkivänsä kaikin keinoin vaikuttamaan siihen, ettei hanketta toteutettaisi.

Roni Collinin mukaan punainen viiva on nyt ylitetty.

– On menty liian pitkälle. On esitetty väitteitä, jotka ovat valhetta ja kunnianloukkauksia. Alueella on käyty luvatta useita kertoja. Olen keskustellut juristin kanssa ja harkitsen, teenkö rikosilmoituksen.

Porvoon kaupunkikehityslautakunta katsoi toukokuussa (UM 6.5.), että Collinin hakema ranta-asemakaavamuutos luo edellytykset kehittää ympärivuotista matkailua Porvoon saaristossa Porvoon strategian periaatteiden mukaisesti.

Lautakunnan mukaan alueen suunnittelua voidaan jatkaa viitesuunnitelmassa esitettyjen tavoitteiden pohjalta tietyin ehdoin. Alueelle hyväksyttävissä oleva rakentamisen määrä määritellään suunnitelmien tarkentumisen myötä.

– Ammattilaiset työstävät suunnitelmia parhaillaan. Naapureita kuullaan prosessin yhteydessä, kuten laki edellyttää. Siinä yhteydessä on mahdollisuus esittää vastineita, Roni Collin sanoo.

– Olen kehittämässä Porvoon strategian mukaisesti matkailua Porvoon saaristossa, mutta pienimuotoisesti ja luontoa kunnioittaen. Uskon, että paikasta tulee ylpeydenaihe Porvoolle.