Nesteen suurseisokki päättyi Porvoossa, koronatestauksia tehtiin yhteensä 61 000

Nesteen määräaikaishuolto on saatu päätökseen Kilpilahdessa. Arkisto/Neste Oy

Nesteen Porvoon jalostamon määräaikaishuolto eli suurseisokki on saatu onnistuneesti päätökseen, Neste kertoo.

Jalostamon tuotanto Kilpilahdessa on käynnistetty. Käynnistys on Nesteen mukaan edennyt suunnitelman mukaisesti ja normaali käyttöaste on tarkoitus saavuttaa lähiviikkojen aikana.

Eri prosessien optimointi saattaa aiheuttaa satunnaista soihdutusta, melua ja hajuhaittaa lähiympäristöön.

Suurseisokissa tehtiin merkittävä investointi jalostamon turvallisuuteen, käytettävyyteen ja kilpailukykyyn. Porvoon jalostamon suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 630 miljoonaa euroa, josta vuoden 2021 suurseisokissa toteutui noin 330 miljoonaa euroa.

Vuonna 2020 jalostamolla toteutettiin vain kriittisimmät huoltotyöt koronapandemian siirtäessä seisokkia vuodella.

– Seisokkityöt kohdistuivat muun muassa prosessilaitteisiin ja putkistoihin sekä lisäksi uudistimme laajamittaisesti jalostamon sähkö- ja automaatiojärjestelmiä. Teimme suurseisokissa myös Porvoon jalostamon uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden käsittelyyn valmistavia toimia, kertoo Jori Sahlsten, Nesteen Porvoon jalostamon tuotantojohtaja tiedotteessa.

Suurseisokin aikana Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista rakennustyömaista. Seisokkitöihin osallistui noin 6 000 henkilöä ja työmaalla työskenneltiin yli 1,5 miljoonaa työtuntia.

Koronapandemian hallitsemiseksi suurseisokin toteutukseen laadittiin yksityiskohtainen terveysturvallisuussuunnitelma. Neste teki yhteistyötä viranomaisten, lähialueen kuntien ja kaupunkien sekä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa koko suurseisokin ajan.

Kattavien varautumistoimenpiteiden ansiosta koronatilanne jalostamolla säilyi Nesteen mukaan rauhallisena. Kaikille suurseisokissa työskenteleville henkilöille tehtiin säännöllisiä koronatestauksia, kaiken kaikkiaan noin 61 000 testiä. Koronatapauksia oli yhteensä 97.

Nesteessä ollaan hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön koronaepidemian keskellä.

– Laajamittaisella valmistautumisella ja tiivillä yhteistyöllä sekä yhteisillä pelisäännöillä seisokkityömaalla oli ensisijaisen tärkeä rooli Porvoon jalostamon suurseisokin onnistumisessa. Monipuolisten koronatoimenpiteiden ansiosta ja yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa toteutetun tehokkaan jäljitystyön avulla tunnistimme oireettomat tartuntatapaukset ja mahdolliset altistumiset ja siten estimme taudin leviämisen ja tartuntaketjut seisokkityömaalla, Nesteen henkilöstö-, turvallisuus- ja hankintajohtaja Hannele Jakosuo-Jansson kertoo.

Suurseisokki ei vaikuttanut Nesteen asiakkaille toimitettavien tuotteiden jakeluun. Nesteen Kilpilahden satama ja jakeluterminaali toimivat normaalisti suurseisokin aikana.

Lisäys 24.6. klo 10.35: Tieto jalostamon käynnistämisestä sekä mahdollisesta soihduutuksesta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut