Porvoon talous kulkee raiteillaan – sote-menoihin varatut rahat eivät riittäne koko vuodelle

Kuvituskuva. arkisto / Ella Kajaste

Porvoon kaupungille on kertynyt toimintamenoja tammi–toukokuussa noin 157,7 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten vastaavana ajanjaksona toimintamenoja oli kertynyt noin 153,9 miljoonaa euroa. Toimintamenot ovat kehittyneet talousarvion mukaisesti, mutta toimialakohtaiset erot ovat kasvamassa, ilmenee talouden seurantaraportista.

Sosiaali- ja terveystoimen menot ovat kasvaneet huhtikuun loppuun mennessä noin 4,1 miljoona euroa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Toimialan talousarviomäärärahat tälle vuodelle eivät tule näillä näkymin riittämään.

Sivistystoimen menot ovat alentuneet noin 0,7 miljoonaa euroa vuodentakaiseen verrattuna. Toimialan hankerahoitusten tuottoja on jaksottunut alkuvuodelle, ja tämän takia toimintatuottoja on tässä kohtaa vuotta kertynyt hyvin. Konsernihallinnon menot ovat lähes viime vuoden tasolla, tuotot laahaavat hieman jäljessä.

Verotuloja on jaksottunut alkuvuodelle noin 132,2 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten vastaavana ajanjaksona verotuloja oli kertynyt noin 107,7 miljoonaa euroa.

Yhteisöveron kuntaryhmän jako-osuus korotettiin viime vuonna kesällä, joten alkuvuoden tilitykset maksettiin vielä alhaisemmalla jako-osuudella. Lisäksi Porvoon kuntakohtainen jako-osuus on korkeampi kuin viime vuonna.

Kaupungin kassatilanne on ollut hyvä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut