Jollailua Porvoonjoella, seikkailua Strömforsin ruukilla,...  – partiolaisten seikkailutapahtuma kutsuu heinäkuussa kesämatkalle Uudenmaan ympäri

Partiolaiset tuovat viiden päivän ajaksi eri puolille maakuntaa yli 100 aktiviteettipistettä, vinkkaavat parhaat retkeilypaikat matkan varrelta ja kutsuvat kaikki mukaan. Kuva partioleiri Satahangasta Rönnäsistä, Loviisasta vuodelta 2018. Marikki Nykänen

Partiolaisten järjestämä kesätapahtuma Seikkailu-Valkama kutsuu matkalle ympäri Uudenmaan 9.-13. heinäkuuta. Partiolaiset tuovat viiden päivän ajaksi eri puolille maakuntaa yli 100 aktiviteettipistettä, vinkkaavat parhaat retkeilypaikat matkan varrelta ja kutsuvat kaikki mukaan.

– Mukaan voi lähteä partioryhmien lisäksi kuka tahansa perheen tai ystävän kanssa. Osallistujien ei tarvitse olla partiolaisia, vaan Seikkailu-Valkama on loistava tilaisuus tutustua partioon sekä Uudenmaan helmiin! Aktiviteetit on suunnattu lapsille, nuorille ja aikuisille. Pääsääntöisesti yli 7-vuotiaille, mutta pienemmätkin pärjäävät menossa mukana, kuvailee tapahtuman koordinaattori Riina Seppälä.

Yhä lisääntyviä aktiviteettipisteitä on eri kunnissa jo 135. Porvoossa on luvassa jollailua joella ja mysteerirata. Loviisassa seikkaillaan ja pelataan Strömforsin ruukilla, ja Loviisan keskustan alueella on omatoimitehtäviä.

Sipoossa osallistujat pääsevät tapahtumalipulla Talman Werneri Parkiin. Sunnuntaina 11.7. seikkailija voi hypätä Keravan, Sipoon ja Porvoon välillä kulkevan museojunan kyytiin. Tapahtumalipulla pääsee myös vierailemaan mm. alpakkatilalle Nurmijärvellä ja Tapanilan Kiipeilykeskukseen.

Matkan varrella on paljon yöpymiseen suositeltuja telttailupaikkoja. Tapahtumaan voi osallistua 40 euron hintaan yhdeksi tai useammaksi päiväksi.

– Suunnittelimme pitkään useamman tuhannen hengen partioleiriä Hankoon. Koronan epävarmuuden vuoksi suunnitelmat vaihtuivat lennosta loppukeväästä, ja vapaaehtoisorganisaatiomme keksi ja rakensi uudenlaisen tapahtumakonseptin käytännössä muutaman viikon aikana. Nyt seikkailuun on lähdössä jo 1200 ihmistä, kertoo Seppälä.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut