Kaupunginvaltuusto hyväksyi Aleksin yläpään kiistellyn kaavan – palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi äänestettiin kahdesti

Aleksanterinkadun itäpää voi tulevaisuudessa näyttää havainnekuvan mukaisesti suunnilleen tältä. Kuvan oikeassa reunassa on Sibeliuksenbulevardi. Arkkitehtitoimisto Sajaniemi

Jyrki Hämäläinen

Porvoon kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkoiltana yksimielisesti Aleksanterin itäpään asemakaavamuutoksen. Se mahdollistaa uusien kerrostalojen rakentamisen Aleksanterinkadun, Wittenberginkadun ja Kevätkummuntien risteämäalueelle.

Valtuusto äänesti kahdesti kaavan palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi. Mika Varpion (vihr.) esitys kaatui äänin 33–18 ja Kevin Servinin (ps.) äänin 36–15. Palautusesityksiä perusteltiin hieman eri tavoin, mutta Varpio ja Servin pitivät kaavamuutoksen mahdollistamia rakennusmassoja liian suurina ja ympäristöön sopimattomina.

Porvoolaisella FH Investillä on suunnitteluvaraus kahden kuusikerroksisen talon rakentamiseksi kulmaan, jossa oli aiemmin kaupungin puuvuokrataloja.

Kaupungin vuokratalokonserni A-yhtiöt suunnittelee ARA- ja seniorivuokra-asuntoja Wittenberginkadun kulmaan. Kaavassa on neljä rakennuspaikkaa 4–6 -kerroksisille taloille.

Lisäksi kaava mahdollistaa suuremman rakennusalan Aleksanterinkadun ja Sibeliuksenbulevardin kulmassa olevalle kioskille.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut