Lapinjärvellä ryhmärakennuttamisprojekti ainutlaatuisella Husulanmäen alueella – yhteiskäyttötiloihin muun muassa etätyötoimistoja

Lapinjärvellä toteutetaan ainutlaatuinen rakennuttamisprojekti Metsäntutkimuslaitoksen alueelle perustettavalle asuinalueelle. Alue on tarkoitus rakennuttaa ryhmärakennuttamista sekä perinteistä puurakennuttamista hyödyntäen.

Husulanmäen alue sijaitsee valtatie 6 läheisyydessä noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Aikaisemmin alueella on toiminut Metsäntutkimuslaitos, joka on istuttanut alueelle todella monimuotoisen puuston. Metsäntutkimuslaitoksen perintönä puusto on jäänyt alueelle ja tarjoaa ainutlaatuisen asuinympäristön. Myös Metsäntutkimuslaitoksen vanhat tilat ovat jääneet niille sijoilleen ja ovat alueen asukkaiden käytössä.

Alueen rakennuttaminen toteutetaan perinteitä vaalivalla puurakentamisella, joka on ympäristöystävällinen tapa rakentaa. Alueen rakennukset rakennutetaan ryhmärakennuttaen, joka lisää kustannustehokkuutta ja yhteiskäyttötilat tuovat lisää ympäristöhyötyjä. Yhteiskäyttötiloihin tulee esimerkiksi toimistoja, joissa voi tehdä etätöitä.

– Husulanmäki on monella tavalla ainutlaatuinen projekti, joka tarjoaa ainutlaatuisen asuinympäristön monipuolisen luonnon keskellä, sekä tiivistä yhteisöllisyyttä ryhmärakennuttamisen kautta, Lapinjärven kunnanjohtaja Tiina Heikka toteaa.

Husulanmäki sijaitsee myös aivan Lapinjärven järven vieressä ja alueen asukkaille on tarjolla myös rantamökki sekä sauna. Asuinalueelle on tarkoitus luoda tiivis yhteisö, joka rakennuttaa ja pitää tiloista huolta yhteisöllisesti.

– Korona-aika on lisännyt maallemuuttoa ja etätöitä. Uskomme, että tällainen yhteisö maaseudulla ja etätyömahdollisuuksilla on kiinnostaa ihmisiä, Heikka jatkaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut