Koronatartuntatilanne huonontunut nopeasti Porvoossa – tartuntoja tapahtunut myös ulkoilmassa järjestetyissä tapahtumissa, vahva epäily ärhäkästi tarttuvasta deltaviruksesta

Porvoon kaupungin terveysviranomaiset vetoavat nyt porvoolaisiin, että ihmiset huolehtisivat turvaväleistä, käsihygienaista ja maskien käytöstä. Kuvituskuva Outi Paappanen

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Porvoossa merkittävästi kuluneen viikon aikana, Porvoon kaupunki tiedottaa.

Kesäkuussa todettiin yhteensä 29 tartuntaa.

– Osa todetuista tartunnoista on peräisin juhannuksenvietosta ja jatkojuhlista sekä Pietariin suuntautuneilta kisamatkoilta, Porvoon kaupungin johtava lääkäri Kati Liukko kertoo.

Liukon mukaan tartuntoja on tapahtunut myös ulkoilmassa järjestetyissä tapahtumissa.

– Meillä on vahva epäilys, että deltavarianttia ilmenee meilläkin, ja se tarttuu erittäin herkästi, jopa ulkona, Liukko toteaa tiedotteessa.

Sekä Liukko että Porvoon sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen vetoavat, että porvoolaiset yhä edelleen muistaisivat pitää turvavälejä, huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja käyttää tarvittaessa myös kasvomaskia.

– Rokotteet eivät vielä suojaa meitä riittävästi, ainoastaan ikäihmisillä alkaa olla kahden rokoteannoksen tuomaa suojaa, Silvennoinen muistuttaa.

Tällä hetkellä noin 64 prosenttia porvoolaisista on saanut ensimmäisen rokotteen ja toisen annoksen noin 23 prosenttia.

Liukko ja Silvennoinen muistuttavat myös, että karanteeniin määrättyjen henkilöiden on tärkeää pysyä karanteenissa tartuntatautiviranomaisten määräysten mukaisesti – kesäaikanakin.

– Kaikilta vaaditaan nyt vastuullisuutta, että tilanne ei tästä pääse pahenemaan, Liukko ja Silvennoinen toteavat.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut