"Paras oli ’O sole mio"

Porvoo: Palvelukotien asukkaat nauttivat kahden sopraanon konsertista

Angelika Klas (kuvassa edessä) ja Marion Melnik nauttimassa liveyleisöstä Toukovuoron palvelukodin edustalla. Maiju-Sofia Pitkänen

Maiju-Sofia Pitkänen

– Paras oli ’ O sole mio!, yleisöstä huokaistaan, kun oopperalaulajat Marion Melnik ja Angelika Klas lopettelevat konserttiaan.

Varjot ja hellehatut pääsevät hyvään käyttöön, kun Toukovuoren palvelukodin asukkaat saavat kesäisenä päivänä musiikkia tarjoiltuna auringossa.

Puolituntisen aikana yleisössä näkyy tyytyväisiä ilmeitä. Jotkut kuuntelevat eläytyneinä silmät kiinni. Myös hoitohenkilökunta kuuntelee keskittyneenä. Palvelukotien korona-ajan hiljentämä arki saa mukavan keskeytyksen musiikkielämyksen muodossa.

– Se oli niin hyvää!, vanha rouva toteaa sisälle siirtyessään konsertin jälkeen.

Mukaan esityksen ohjelmaan mahtuu niin ooppera-aariaa, musikaalisävelimiä, argentiinalaista tangoa kuin myös Oskar Merikannon Onnelliset ja Georg Otsin Saarenmaan valssi.

Eniten Porvoon senioriväestöä liikuttaa Leif Wagerin Romanssi, parhaiten sanat muistetaan Saarenmaan valssiin, pitkään uraa musiikinsaralla tehneet Melnik ja Klas kertovat.

Oopperalaulaja-sisarukset ilahduttavat kaikkia Porvoon kaupunkin palvelukotien asukkaita kaksi viikkoa kestävällä kiertueellaan, joka on parhaillaan käynnissä.

Tavanomaisesta kiertuekattauksesta poiketen laulajat ovatkin valinneet mukaan tälle kiertueelleen erityisesti tuttuja kappaleita ilahduttamaan kuulijoita. Ohjelmistoon kuuluu niin soolo- kuin duettokappaleita.

Idea konserttikiertueesta lähti liikkeelle halusta tarjota palvelukotien koronatautitilanteesta johtuvan kauan kestäneen hiljaisuuden ja eristyksen jälkeen piristystä musiikkielämyksen muodossa.

– Olimme vastaavanlaisella kierroksella jo viime syksynä, ja nyt saimme tulla uudestaan, Merlik iloitsee.

Kesäloma on tuonut Tallinnassa asuvan Melnikin perheineen Suomeen. Hän on palailemassa vähitellen äitiyslomalta takaisin musiikkiuransa pariin.

Helsingissä asuvalle Klasille kesä tuo mukanaan keikkailua. Klas nähdään myös Porvoossa Emäsalon musiikkifestivaalilla sekä syksymmällä Kulttuuritalo Grandissa.

Keikkailu maistuu naisille pitkän kulttuurialan sulun ja striimikeikkojen täyteisen korona-ajan jälkeen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut