Neljä uutta koronavirustartuntaa Porvoossa keskiviikkona, rokotusaikoja vapaana

Porvoossa on varattavissa joitakin vapaita koronarokotusaikoja perjantaille ja ensi maanantaille. Kuvituskuva Sauvo Jylhä

Porvoossa todettiin neljä uutta koronavirustartuntaa keskiviikkona. Tartuntoja on varmistunut tällä viikolla nyt yhteensä kahdeksan.

Kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen pitää tilannetta ikävänä. Hän ymmärtää, että tartuntatilanne on kaikille raskas.

– Tilanne vaatii meiltä kaikilta vielä paljon, samalla kun kaikki ovat väsyneitä.

Jonkin verran vapaita koronarokotusaikoja on vielä tarjolla perjantaille 9. heinäkuuta ja maanantaille 12. heinäkuuta. Rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella.

– Olisi kiva, jos lomista huolimatta kaikenikäiset ihmiset hakeutuisivat rokotukseen.

Porvoossa koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä kaikille 16 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin kuuluville 12–15-vuotialle. Alaikäraja on syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Rokotteena on Pfizer Biontech.

– Vanhempien ikäluokkien rokotuskattavuus on Porvoossa jo hyvä, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Ensimmäisen rokotusannoksen on saanut jo noin 80 prosenttia yli 40-vuotiaista porvoolaisista.

– Kannustaisinkin nyt erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia hakeutuamaan rokotukseen. Ikäryhmässä 20–29 -vuotiaat jo noin puolet on saanut ensimmäisen rokotuksen, mutta toivomme osuuden kasvavan entisestään.

Koronarokotukseen varataan aika ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Jos mahdollisuutta sähköiseen ajanvaraukseen ei ole, rokotusajan voi saada numerossa 040 145 5000.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut