Näköislehdessä tänään: Kaukopartiomies loi pohjan kokonaiselle sotakirjallisuuden lajille

Kotimaa: Lohjan parhaillaan menossa olevilla asuntomessuilla voi tutustua esimerkiksi japanilaishenkiseen taloon, jossa ei helle pääse käristämään. Professorin mukaan viilennyslaitteiden sähkönkulutus on pientä verrattuna niiden tuomaan hyötyyn.

Oma raha: Uusperheissä voi aiheuttaa kitkaa se, etteivät raha-asiat ole vain kahden aikuisen päätettävissä, vaan niihin vaikuttavat myös lasten toiset biologiset vanhemmat, isovanhemmat ja muut läheiset. Lapset voivat myös päätyä epätasa-arvoiseen asemaan, jos joku biovanhemmista vaikkapa haluaa maksaa lapselleen muita suurempaa viikkorahaa tai antaa arvokkaampia joulu- ja syntymäpäivälahjoja. Miten uusperheen raha-asiat olisi hyvä järjestää?

Historia: Esa Anttala oli sodan ajan kaukopartiomies, joka loi 1960- ja 70-luvuilla pohjan kokonaiselle sotakirjallisuuden lajille eli kaukopartiokirjallisuudelle. Tukevan tosipohjaisen taustan teoksille loi Anttalan sotatie, joka alkoi talvisodan panssarintuhoojasta, vei jatkosodassa 13 kaukopartioretkelle ja huipentui kesällä 1944 Matti-partion johtamiseen Karjalan kannaksella.

Luonto: Kissankäpälää näkee yhä harvemmin, kuten myös siitä riippuvaisia hyönteislajeja.

Ruoka: Kuka oli herra Janzon? Entä Chateaubriand? Moni ruokalaji on saanut nimensä kuuluisten ihmisten mukaan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut