Yksityislaitureille menty, soutuvene viety, yöllistä häiriökäytöstä – seurakunnan yksityisille rannoille Karijärvellä ja Pellingissä toivotaan rauhaa

Helteinen kesä saa ihmiset hakeutumaan uimarannoille. Tarkkana on syytä kuitenkin olla, suuntaako yksityiselle vai yleiselle rannalle.

Porvoon seurakuntayhtymän omistuksessa oleville Karijärven ja Pellingin kurssikeskusten rannoille on löydetty enenevässä määrin, vaikka rannat ovat yksityisiä. Kyseisten rantojen käyttö on muodostunut ongelmalliseksi.

– Rannoilla ei ole valvontaa eikä yleiskäyttöoikeutta. Toki jokamiehen oikeudet sallivat metsässä liikkumisen, sitä emme voi emmekä halua kieltää, mutta käyttö ei saa aiheuttaa haittaa, Porvoon seurakuntayhtymän kiinteistö- ja hankintapäällikkö Krista Eloneva toteaa.

Kyseessä on Elonevan mukaan jokakesäinen ongelma, mutta tämä kesä on ollut poikkeuksellisen ongelmallinen.

– Naapureilta on tullut ilmoituksia häiriökäyttäytymisistä. Yksityislaitureille on menty, keväällä rannasta vietiin soutuvene sekä seurakuntayhtymän omistuksessa olevaan saunarakennukseen tunkeuduttiin ja muun muassa rikottiin valaisimia.

Seurakuntayhtymän toiveena olisi yleisten uimarantojen käyttö. Jos yksityisen rannan käytön kokee välttämättömäksi, tulee sen olla asiallista. Leirien ja alueella järjestettävän toiminnan aikana seurakuntayhtymän rantoja ei saa käyttää.

Hiljattain pidetyllä partioleirillä jouduttiin hätistelemään öisiä kävijöitä lasten nukkuessa teltoissaan.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut