Jo yli puolet alle 30-vuotiaista porvoolaisista saanut ensimmäisen rokotteen – ensi viikon walk in -rokotuspäiviin muutoksia

Walk in -rokotuksissa on käyty loppuviikkoa kohden enenevästi. Arkisto/Samu Karvala

Ensi viikon walk in -rokotuspäivät ovat maanantai, keskiviikko ja torstai, tiedottaa Porvoon kaupunki perjantaina aamupäivällä julkaisemassaan tiedotteessa.

Viikolla 29 järjestettävät walk in -rokotuspäivät ovat poikkeuksellisesti maanantai 19.7., keskiviikko 21.7. ja torstai 22.7. Kellonaika pysyy samana eli ilman ajanvarausta voi saapua ottamaan koronarokotteen kello 10-14 välisenä aikana. Ajanvarauksella rokotuksiin saapuville rokotuspäivät ovat samat.

Maanantaina aloitetut, ilman ajanvarausta järjestettävät koronarokotukset ovat toimineet hyvin.

– Ensimmäinen päivä oli vähän hiljaisempi, mutta loppuviikosta ihmiset ovat käyneet todella hyvin. Ruuhkilta ja pitkiltä odotuksilta on kuitenkin vältytty, sillä olemme voineet tarvittaessa ottaa käyttöön useampia rokotuslinjoja tähän tarkoitukseen, palvelupäällikkö Heli Sjöblom kertoo.

Niin sanotuissa walk in -rokotuksissa kaikki yli 16-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat 12-15 -vuotiaat porvoolaiset voivat tulla ottamaan ensimmäisen rokoteannoksen ilman ajanvarausta.

Ikäryhmässä 12-19 -vuotiaat ensimmäisen rokoteannoksen on tähän mennessä saanut noin 32 prosenttia porvoolaisista ja alle 30-vuotiaissa ensimmäisen kerran rokotettuja on jo lähemmäs 60 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut