Tirmo Blues keinahti käyntiin leppoisasti – "Iloinen meininki ja hiki virtaa"

El Reinos's lämmitteli yleisöä Tirmo Bluesin alkuillassa. Laura Heino

Outi Paappanen

Tirmo Blues käynnisteli perjantai-iltana koneitaan paikallisen El Reino's -bändin tahtiin. Menevää rokkia soittanut kokoonpano tervehti vielä varsin rauhallista yleisöä. Pääasiassa keski-ikäinen kuulijakunta nautiskeli rauhassa juomiaan omissa pöytäseurueissaan nauttien samalla helteisen päivän hikisestä illasta.

– Yleisö on hajaantunut ympäri tapahtuma-aluetta ja ainakin vielä on mukavan väljää. Ihmiset viihtyvät omissa porukoissaan. Joillakin näkyy kasvomaskeja, käsidesiä on hyvin saatavilla, havainnoi paikalla ollut Uusimaan toimittaja Laura Heino alkuillasta.

Veneitä oli jo pysäköity laituriin ja lisää saapui verkkaisesti. Osa kuunteli musiikkia veneestä käsin ja vilvoitteli rantavedessä. Eväitäkin oli otettu mukaan.

– Ilta on yhä todella lämmin ja hiki virtaa, vaikka merituuli hieman rannassa viilentääkin.

Portilta arvioitiin, että ihmisiä olisi saapunut kello 19 mennessä noin 150. Tämä oli kuitenkin vain villi veikkaus. Lippuja myytiin myös ovelta.

Autojonoja ei vielä iltaseitsemän aikaan juuri ollut, mutta väkeä lipui paikalle koko ajan. Eivätköhän ne bileet tästä kohta käynnisty!

El Reino'sin keikan loppupuolella lavan edustalla alkoi olla jo pientä säpinää ja ihmiset jammailivat musiikin tahtiin.

– Tunnelma on iloinen, ihmiset nauttivat auringosta ja kesäillasta.

Ilta jatkui Kultaisen Nuoruuden, Stigin ja Roope Salmisen & Koirien määräämässä tahdissa.

Lauantaina lavalle nousevat kello 12 Pete & The Sleepers, kello 13.30 Porvoo Big Band, kello 16.15 Samuli Edelmann, kello 17.45 Pepe Ahlqvist, kello 19.15 Ben Granfelt Band, kello 21 Genital Motors ja illan päättää Jean S kello 22.45.

Festivaalikävijöitä kehotetaan käyttämään tapahtumassa kasvomaskia, huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta ja välttämään tungoksia. Oireisena ei tapahtumaan saa osallistua.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut