Sähkökatkos tyhjensi porvoolaisen ruokamarketin – kylmätuotteet eivät onneksi ehtineet pilaantua

Tarmolan K-supermarketissa katkesivat perjantaina iltapäivällä sähköt miltei puoleksi tunniksi. Outi Paappanen

Outi Paappanen

Tarmolan K-supermarketissa sattui perjantaina iltapäivällä sähkökatkos. Sähköt olivat poikki noin 25 minuuttia ja myymälä tyhjennettiin asiakkaista.

Kauppias Jani Heinänen kertoo syynä olleen kiinteistön pääsulakkeen ylikuormittuminen. Se taas johtui luultavimmin siitä, että kovilla helteillä kaupan kylmäkoneet ja ilmanvaihto käyvät täysillä.

– Selvitämme kiinteistöhuollon ja omistajan kanssa sähkökatkoksen syytä, jotta vastaavaa ei tapahtuisi uudestaan. Joudumme ehkä mitoittamaan kapasiteettia uudelleen.

Asiakkaat ohjattiin heti sähkökatkon alkuvaiheessa kassalle, jotka toimivat katkoksen aikana varavirralla. Joitain ostoskoreja jäi kaupan käytäville.

Lomalla oleva kauppias oli itse sähkökatkoksen sattuessa tekemässä myymälässään ruokaostoksia perhepiirissä vietettäviä rippijuhlia varten. Hän ryhtyi välittömästi selvittämään sähkökatkoksen syytä.

– Tuotteita ei ehtinyt pilaantua. Meillä muun muassa pakasteet ja maitotuotteet ovat kylmässä ovien takana. Kylmää kyllä riittää. Ei päässyt onneksi käymään niin kuin Joensuun Prismassa, missä sähkökatkos aiheutti satojen tuhansien eurojen vahingot.

Sähkökatko aiheutti Joensuun Prismassa mittavat vahingot kylmätuotteille torstain ja perjantain välisenä yönä.

Heinäsen omatkin ostokset jäivät sähkökatkon sattuessa niille sijoilleen, mutta henkilökunta huolehti ne asianmukaisesti paikoilleen, kuten muutamien muidenkin asiakkaiden jättämät ostokset.

– Aloitin kauppakierrokseni virtakatkoksen jälkeen alusta, Heinänen toteaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut