Kakkosrokotteen aikaistaminen mahdolliseksi Porvoossa - voit varata uuden ajan heti

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Koronarokotuksen tehosteajan eli kakkosrokotteen ajanvarausta voi nyt aikaistaa. Ajan muuttaminen on mahdollista tiistaista, 20. heinäkuuta alkaen.

Halutessaan rokotettavan on mahdollista ottaa koronarokotteen kakkosannos aikaisintaan 8 viikon kuluttua ykkösrokotteesta. Aikaisemmin koronarokotteiden aikaväli oli 12 viikkoa THL:n linjauksen mukaisesti.

– Tämä on vaatinut teknisiä toimenpiteitä ajanvarausjärjestelmässä, ja sitä on työstetty jo jonkin aikaa. Olemme iloisia, että tämä onnistui, sosiaali- ja terveystoimen sovellusasiantuntija Sebastian Ekblom toteaa tiedotteessa.

Toiveena on, että asiakkaat aikaistaisivat tehosteaikaansa sähköisessä ajanvarauksessa siirtämällä varattua tehosteaikaa. Jos siirto ei onnistu sähköisen ajanvarauksen kautta, ajan voi myös siirtää puhelimitse.

Ensi viikosta alkaen (viikko 30) kakkosrokotteen voi myös ottaa Taidetehtaan ns. walk in -rokotuksissa, joihin voi saapua ilman ajanvarausta. Edellytyksenä tehosteen saamiselle on, että 1. rokotteesta on kulunut vähintään 8 viikkoa.

Walk in -rokotuksia järjestetään ensi viikolla maanantaina 26.7., torstaina 29.7. ja perjantaina 30.7. kello 10–14 välisenä aikana.

– Varaamme rokotuspäivinä noin 150 rokotetta per päivä walk-in asiakkaille, eli rokotteita on saatavilla rajoitetusti. Jotta voi olla varma rokotteen saamisesta ja riittävyydestä sekä haluaa välttää jonottamisen, kannattaa aika ensisijaisesti varata sähköisen ajanvarauksen kautta. Yhä edelleen voi tulla myös ottamaan ensimmäisen rokotteen, palvelupäällikkö Heli Sjöblom kertoo tiedotteessa.

Kakkosrokotteen ajan aikaistaminen on mahdollista sähköisen ajanvarauksen, www.koronarokotusaika.fi, kautta. Järjestelmään on avattu noin 300 uutta tehosteaikaa. Aikaisempaa ajanvarausta ei tarvitse perua.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut