Uimavesissä ei ole havaittu sinilevää – uudet tulokset varmistuvat pian

Porvoon ympäristöterveydenhuollon piiriin kuuluvilla rannoilla Itä-Uudellamaalla ei ole uusimmissa näytteissä havaittu sinilevää. Uudet tulokset varmistuvat loppuviikosta. Laura Heino

Laura Heino

Itä-Uudenmaan Porvoon ympäristöterveydenhuollon piiriin kuuluvissa uimavesissä voi ainakin näillä näkymin uida turvallisin mielin. Viime viikolla Uusimaa (UM 18.7.) uutisoi vielä sinilevästä joillakin uimarannoilla.

– Sinilevätulokset päivittyvät todennäköisesti loppuviikosta myös Porvoon osalta, mutta nyt sinilevää ei pitäisi olla. Myöskään ilmoituksia ei ole tullut. Oma valppaus rannalla on toki aina tärkeää. Jos sää uudelleen lämpiää, tilanne voi muuttua nopeasti, sanoo terveydensuojelusuunnittelija Hanna Sivén Porvoon ympäristöterveydenhuollosta.

THL:n mukaan lämpimät säät ovat lisänneet riskiä saada vakava vibriobakteeri-infektio Suomen rannikkovesissä uidessa. THL ennustaa etenkin Vibrio cholerae -bakteerin aiheuttamien infektioiden lisääntyvän ilmaston lämpenemisen myötä merialueilla. Terveysriski kasvaa erityisesti matalissa lämpimissä vesissä, joiden suolapitoisuus on alhainen.

– Emme erikseen tutki vibrioita vesistä, mutta ei ole ollut epäilyjäkään. Uimavedet ovat tällä viikolla viilentyneet 3-4 astetta, Sivén toteaa.

Uimavesitulokset julkaistaan heti niiden valmistuttua Porvoon ympäristöterveydenhuollon nettisivuilla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut