Kasvutarina Leevi and The Leavingsin tahtiin - Juornaankylän kesäteatterin ohjelmassa musikaali-tunnelmia

Hurjastelua Juornaankylän kesäteatterin kenraaliharjoituksissa. Maiju-Sofia Pitkänen

Maiju-Sofia Pitkänen

Juornaankylän kesäteatteri 2021 pääsee heinäkuun viimeisinä päivinä käynnistämään noin kaksiviikkoisen esityskautensa. TEUVO-musiikkinäytelmässä soi Leevi and The Leavingsin tunnettuja ikivihreitä. Musiikkinäytelmän on käsikirjoittanut Vera Tyhtilä.

– Leevi and The Leavings -musikaalin tekeminen on ollut hauskaa, vaikka korona on tuonut omat haasteensa. Esimerkiksi etäharjoitukset ovat olleet osa tekoprosessia, treenien alettua viime syksynä. Onneksi porukka on ollut sitoutunutta ja innostunutta, näytelmän ohjaaja Tarja Hiltunen kertoo kenraaliharjoituksissa.

Kesäteatterin näyttelijäkaarti koostuu Porvoon kansalaisopiston kurssilaisista sekä Hiltusen vetämien nuorten teatteriryhmien osallistujista. Useilla on takanaan jo monia kesiä lavalla, ja laulukin luontuu.

TEUVOSSA tarinaa kuljettavat tutut klassikot: Teuvo, Kyyhkynen ja kyykäärme, Onnelliset sekä moni muu.

Näytelmän nimipäähenkilö Teuvo on jämähtänyt elämässään vaiheeseen, johon kuuluu liiallisissa määrissä baarissa notkumista ja muutakin hurjastelua. ”Pellellä on pedon sielu”, Teuvo toteaa, muttei jaksa oikein ottaa edes itse itseään tosissaan.

Paitsi aikuistumista, musiikkinäytelmä käsittelee rakkautta, joka ei sekään aina ole Teuvolle – tai muillekaan näytelmän hahmoille – niin helppoa. Usein päädytään istumaan iltaa yhdessä, mutta yksin. Välillä elämään löytyy myös aitoa yhteenkuuluvuutta, toista rakastetaan ”kuin pahka puuta”.

Jokainen meistä tietää yhden Teuvon.

Samaistumispintaa esitys kappaleineen tarjoaa monelle sukupolvelle, eikä esimerkiksi vain 80-luvulla villiä nuoruuttaan eläneille. Kappaleet kun ovat lähes jokaiselle tuttuja, ja niiden teemat ikuisia.

Teuvokin kehittyy, vaikka vaikeaa se on.

– Kyllä rooliin solahti, vaikka aikansa se otti. Jokainen meistä tietää yhden Teuvon, ja omasta nuoruudestakin löytyi samaistumispintaa, Teuvoa näyttelevä Antti Varjola pohtii.

Toista pääosaa, Teuvon helisemässäkin olevaa naisystävää Merviä esittänyt Soila Malinen kokee yhteistyön Varjolan kanssa helpoksi, vaikka roolihahmot joutuvatkin usein törmäyskurssiin:

– Erittäin hyvin on mennyt kemiat yhteen ensimmäisistä harjoituksista asti.

Varjola on ensimmäistä kertaa mukana askolalaisessa kesätetterissa, mutta kokemusta on aikaisemmin Sipoon kesäteatterin lavalta. Juornaankylällä asuva Malinen on ollut mukana kylänsä kesäteatterissa jo vuosia.

Tieto

Juornaankylän kesäteatteri

osoitteessa Myrskyläntie 1201, Askola. Ulkoilmateatteri. Liput 17 euroa.

Lippuvaraukset: juornaa.varaus@gmail.com / puh. 041 4974086

Ensi-ilta 29. heinäkuuta kello 18. Esitykset kello 18 seuraavina päivinä: 31. heinäkuuta, 1., 4., 5., 7., 8., 12., 14. ja 15. elokuuta.

Yönäytös 13. elokuuta kello 21.

Kesäteatteri suosittelee varaamaan liput etukäteen, sillä paikkoja on rajoitettu määrä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut