Koronatartuntojen määrä viikkotasolla aiempaa korkeampi – nyt ollaan samoissa lukemissa kuin huhtikuussa, arvioi sosiaali- ja terveysjohtaja

Tartuntojen määrä Porvoossa on nousussa. Kuvituskuva. Minna Lyytinen

Anniina Virtanen

Viikonlopun aikana Porvoossa todettiin yhteensä viisi uutta koronavirustartuntaa, neljä lauantaina ja yksi sunnuntaina iltapäivällä neljään mennessä. Viime viikolla koronatartuntoja on siis ollut yhteensä 19, sitä edellisellä niitä oli 16.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo, että luvut ovat olleet näin korkeat Porvoossa viimeksi huhtikuussa.

Lauantain tartunnoista yksi todettiin Näsin terveyskeskuksen henkilökunnan jäsenellä. Asiakkaat, potilaat tai muu henkilökunta ei ole altistunut tartunnalle. Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.  

– Henkilö on noudattanut hygienia- ja suojautumisohjeita huolellisesti, ja siksi muita ei ole altistunut tartunnalle, Silvennoinen kertoo.

Silvennoinen on tyytyväinen Porvoon rokotuskattavuuteen.

– Etenee juuri niin hyvin, kun on antaa rokotteita. 12–19-vuotiaiden rokotusprosentti on 36,4 prosenttia, eli todella hyvin rokotukset etenevät nuortenkin osalta.

Ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 68,0 prosenttia porvoolaisista, toisen annoksen 36,1.

Rokotteen saamista madalletaan entisestään kun tänään maanantaina voi hakea tehosterokotteenkin ilman ajanvarausta Taidetehtaalta, jos ensimmäisestä annoksesta on kulunut kahdeksan viikkoa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut