Crossfyre rokkaa Hamarissa lauantaina – Southern-miehiltä tulossa pian neljäs albumi

Puoliporvoolainen Crossfyre on vuosien varrella vakuuttanut oman yleisönsä Amerikan-southern-rockin saralla. Tulevana lauantaina bändi soittaa ilmaiskeikan Hamarissa. Jarmo Katila

Puoliporvoolainen pitkän linjan Texas biker blues -kokoonpano Crossfyre katkaisi lähes vuoden mittaisen keikkataukonsa lauantaina Lahdessa.

– Keikka meni ihan loistavasti. Esiinnyttiin Corky Laingin kanssa. Mies soitti aikanaan Mountain -nimisessä kokoonpanossa, joka oli mukana Woodstockissa, Crossfyre-rumpali ja nokkamies Danny Liljestrand kertoo.

Meininki jatkuu Liljestrandin ja basisti Danne Rönnbackan kotikentällä eli Porvoon Hamarinrannassa lauantaina 31.7. kello 19 alkaen. Hamarin keikka on yleisölle maksuton.

– Studiolla ollaan oltu paljon. Uusi levy on kutakuinkin valmis ja tulee vielä ulos tämän vuoden puolella, Liljestrand kertoo.

Tuleva albumi on bändin järjestyksessään neljäs. Edellinen No limits ilmestyi 2016. Se oli tiukkaa tykitystä omilla biiseillä, joista mieleenpainuvimmat olivat Choose Me or Loose Me, It Is What It Is ja Cold Beer, Whiskey and Boobs. Cover-kappaleeksi valittu Golden Earring-klassikko Twilight Zone innosti bändin tekemään siitä oman hauskan Porvoossa kuvatun videon 2020.

– Soitamme varmasti sen lauantaina Hamarissa, Liljestrand lupaa.

Levy tulee ulos tämän vuoden puolella.

Danny Liljestrand

Crossfyre katsoo jo koronapandemian jälkeiseen parempaan tulevaisuuteen.

– Ollaan saatu järjestettyä keikkoja ensi kesän Euroopan rundille. Varauksia on jo tullut Ranskasta Saksasta ja Espanjasta, Liljestrand mainitsee.

Crossfyren uran tähänastinen tähtihetki oli vuoden 2011 Rock Legends Cruise -risteily Karibianmerellä. Southern-piireissä ei eurooppalaisia juuri pidetä minään, mutta niin vain suomalaisäijät tuolloin soittivat ZZ Topin, George Thorogoodin, Johnny Winterin ja Molly Hatchetin kanssa samalla jättialuksella. Tapahtumaa on sittemmin kutsuttu jopa Southern rockin Woodstockiksi.

Lue lisää: Crossfyre soittaa kesän ainokaisen porvoolaisella huoltoasemalla – yhtyeen perustajajäsen Danny Liljestrand näkee Yhdysvallat mahdollisuuksien maana, jos on ahkera

Mikä?

Crossfyre

Jo 1990-luvulla Floridassa perustettu southern rock -kokoonpano.

Jäsenet: Michael Majalahti laulu, Dan Rönnbacka laulu ja basso, Danny Liljestrand rummut, Jari Ravaska koskettimet, Harry Humble kitara ja Jaska Kinnari kitara

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut