Porvoon Päivillä viihdytään ja viisastutaan

Tapahtumat: Porvoon Päivät tuo jälleen paljon koettavaa ja tutustuttavaa kaupunkikuvaan.

Porvoon Päivien aikaan on taas mahdollisuus tehdä löytöjä Jokimarkkinoilla. Kuva vuoden 2019 Porvoon Päiviltä. Laura Heino

Laura Heino

Kesäkuulle kaavailtua, mutta koronapandemian vuoksi siirrettyjä Porvoon Päiviä vietetään taas elokuussa.

Porvoon elävä keskusta ry on tehnyt jälleen ison työn 7.- 8.8. järjestettävän tapahtuman eteen. Nähtävää ja koettavaa on kaupungin ytimestä luonnon helmaan.

– Haluamme hehkuttaa Porvoo 675 v.-juhlavuotta. Se ei mielestäni oikein ole näkynyt kaupungilla. Porvoo ansaitsee oman päivänsä, yhdistyksen puheenjohtaja Eija Kölhi toteaa.

Ohjelmaa sekä myynti- ja esittelypisteitä on niin keskustassa, Kaupunginpuistossa, Jokirannassa, museoissa kuin Vanhalla Raatihuoneen torillakin.

– Kaikenikäisille on tarjolla väljästi ohjelmaa. Olemme keskustan ytimessä toripuolikkaalla, joten yhteen paikkaan pakkautumista ei tapahdu.

Ohjelmatarjonta kattaa mm. sirkusta ja lasten ohjelmaa, perheiden arkea avustavia yhdistyksiä, paloautoon tutustumista ja markkinoita.

Musiikkia, tanssia, myyntikojuja ja useita yhdistyksiä on mukana kesäpäivien ratoksi pitkin kaupunkia. Torin paikoitusalueella on historiallinen vanha linja-auto Volvo B 635 vuosimallia 1966, joka on Oy Liikenne Ab:n kalustona tunnettu. Myös Porvoon kirjastoauto palvelee kävijöitä paikoitusalueella.

– Uutuuksina ovat entisen Matkahuollon alueelle tuotavat puukopit, joissa on myyntiä ja esittelyjä. Lisäksi alueella on varikkoteltassa Flying Finn karting-auto, jossa lapset voivat istahtaa vanhempiensa kuvattavaksi.

Lundin aukiolla tehdään herkku- ja hunajalöytöjä sekä tutustutaan eri yhdistyksiin.

– Yhtenä hauskana uutuutena ovat luontokävelyt, joihin ilmoittaudutaan lauantaina puukopissa torilla. Maininnan arvoisia ovat myös esimerkiksi ilmainen omatoimikirppis torilla sunnuntaina ja säävarauksella lauantaina pidettävät joogatunnit Kaupunginpuistossa, Kölhi kertoo.

Perheiden kannattaa suunnata myös Vanhalle Raatihuoneentorille, jossa on Kepparimarkkinat ja Sirkus Soittorasian Pellet järjestävät ohjelmallisen tuokion. Paikalla on myös käsityöläistori.

Jokirannassa ovat näytillä urheilusukellusseura Murenan ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen alukset. Jokimarkkinat pidetään kumpanakin päivänä. Sunnuntaina kannattaa myös istahtaa Jokirannassa ja kuunnella musiikkia liikkuvasta laivasta.

Tapahtumat

Porvoon Päivät 7.-8.8.

ohjelmaa kaikenikäisille Kauppatorilla, Lundin aukiolla, Kaupunginpuistossa, Jokirannassa, Vanhassa Porvoossa, museoissa

muun muassa myynti- ja esittelypisteitä, yhdistystoimintaa, opastuksia, tanssi- ja musiikkiesityksiä

Tapahtuman järjestää Porvoon elävä keskusta ry

Tapahtumassa noudatetaan koronaturvallisuusohjeita, kuten kasvomaskisuositusta ja turvavälejä

Koko ohjelma on nähtävissä osoitteissa www.porvoonpaivat.fi ja www.porvoonelavakeskusta.fi

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut