Finnair alkaa tarjota koronatestejä muita edullisempaan hintaan – halpistestin tulos ei kuitenkaan kelpaa kaikkialla

Finnair alkaa tarjota matkailijoille koronan pikatestiä Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä, yhtiö tiedottaa. Testejä saa ensi keskiviikosta 4. elokuuta alkaen.

Pika-antigeenitestin hinta on 65 euroa, mikä on merkittävästi edullisempi kuin yksityisten lääkäriasemien vastaavat testit. Esimerkiksi Mehiläisellä matkailijan pika-antigeenitesti maksaa 172,90 euroa ja Terveystalolla 163 euroa. Lisäksi pitää vielä maksaa todistuksesta, jonka hinta on 20–34 euroa. Matkaa varten tehtävistä koronavirustesteistä ei saa Kela-korvausta.

Finnair lupaa antigeenitestin tuloksen sekä englanninkielisen todistuksen kahden tunnin sisällä. Testin tulos siirtyy myös Omakantaan, jossa on Suomen virallinen koronapassi.

– Ennakkotestaus on monissa maissa terveysturvallisen matkustuksen edellytys, joten sen on oltava saavutettavaa ja kohtuullisen hintaista kaikille, jotka haluavat matkustaa. Finnairin uusi pika-antigeenitestauspalvelu sujuvoittaa matkalle lähtöä. Yhä useampi maa hyväksyy pika-antigeenitestauksen. Tavoitteenamme on lähiaikoina myös lisätä testauspaikkoja Suomessa, sanoo Finnairin turvallisuusjohtaja Kaarlo Karvonen tiedotteessa.

Ihan kaikkia matkailijoita uusi testimahdollisuus ei kuitenkaan lämmitä, sillä monissa maissa rajalla vaaditaan PCR-testiä. Sitä Finnair ei tarjoa.

On matkailijan itsensä vastuulla selvittää, millainen testi kohdemaassa kelpaa.

Vaatimukset voi tarkistaa kunkin maan viranomaisen nettisivuilta. Myös Finnair kertoo sivuillaan matkustusrajoituksista niissä maissa, joihin yhtiö lentää.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut